Emirates rammes af Trumps ændrede indrejseregler

Verdens største langdistanceselskab, Emirates Airlines, har måtte skifte ud i besætningerne på sine USA-fly som følge af Donald Trumps omdiskuterede indrejseforbud.

Den nye amerikanske præsident Donald Trumps indrejseforbud i USA for statsborgere fra syv lande i Mellemøsten og Afrika har ikke blot ramt almindelige rejsende. Det har også ramt flere flyselskabers personale og tvunget selskaberne til at skifte besætningsmedlemmer ud på flyafgange til USA. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Et af de selskaber som er hårdest ramt, er Verdens største langdistanceflyselskab, Emirates Airlines, fra De Forenede Arabiske Emirater. Selskabet har daglige flyvninger til 11 amerikanske destinationer. Det store flyselskab har 23.000 kabinebesætningsmedlemmer og 4.000 piloter fra hele verden inklusiv de syv berørte lande.

Indrejseforbuddet har skabt stor opstandelse verden over og blev indført fredag, da Donald Trump under skrev et dekret, der foreløbig gælder i 90 dage. I den periode må statsborgere fra Irak, Iran, Syrien, Sudan, Somalia, Libyen og Yemen ikke rejse ind i USA. Trump erklærede allerede i valgkampen sidste år, at han ville indføre et sådan forbud. Det skal forhindre, at ”radikale, islamistiske terrorister” rejser ind i USA.

Forbuddet gælder også for besætningsmedlemmer med statsborgerskab i de syv lande. Det selvom de amerikanske myndigheder allerede i dag kræver, at alt flypersonale, der flyver til og fra USA og som ikke er amerikanske statsborgere, har et særligt visum.

Nægtet indrejse
Henover weekenden skabte forbuddet kaotiske scener i flere amerikanske lufthavne. Dels fordi borgere fra de syv lande, som sad i fly på vej til USA da forbuddet trådte i kraft, blev fanget i flere amerikanske lufthavne. I flere tilfælde blev de tilbageholdt i flere timer og i mange tilfælde måtte de ganske enkelt rejse tilbage. Det skete blandt andet for en passager, der var fløjet med Norwegian fra Oslo til Los Angeles.

”Vi kan bekræfte, at en passager blev nægtet indrejse i USA af amerikanske myndigheder i lufthavnen i Los Angeles. Vi måtte derfor tage personen med tilbage,” hedder det i en mail fra Norwegians kommunikationsrådgiver Tonje Næss til det norske medie NRK.

Mange amerikanere mødte desuden op i lufthavnene i løbet af weekenden for at protestere mod indrejseforbuddet.

 

 

Relaterede artikler:

Op imod 400 passagerer ramt af nye indrejseregler til USA

Delta vil bruge Trump imod ME3-flyselskaber