Boeing 777-300ER-flyet fra Singapore Airlines, der blev ramt af voldsom turbulens. (Foto: N509FZ | CC 4.0)

En død og 30 kvæstet efter turbulens

Mindst en passagerer har mistet livet efter turbulens på en flyvning med Singapore Airlines fra London til Singapore. Sidste år blev fem kabineansatte kvæstet på en flyvning den modsatte vej.

Det sker relativt hyppigt, at flypassagerer og besætningsmedlemmer kommer til skade på flyvninger, hvor der opstår uventet og pludselig turbulens. Især hvis sikkerhedsbælterne ikke er fastspændt, når turbulensen indtræffer.

Men det hører dog til de ekstreme sjældenheder, at passagerer afgør ved døden efter turbulens på et fly, men det er, hvad der netop er sket på en Singapore Airlines-flyvning fra London-Heathrow til Singapore.

Boeing 777-300ER-flyet med registreringen 9V-SWM skulle mandag den 20. maj gennemføre en mere en 12 timer lang flyvning som rutenummer SQ321.  Ombord var 211 passagerer og 18 besætningsmedlemmer på flyet, der er indrettet med plads til 284 passagerer i en fireklasses konfiguration.

Mindst én omkommet
Ifølge BBC, der først omtalte sagen, har en 73-årig mandlig flypassager, der rejste med sin hustru, mistet livet og yderligere 30 er blevet kvæstet ved den pludselige turbulens, der efterfølgende tvang Singapore Airlines-flyet til lande i Bangkoks internationale Suvarnabhumi-lufthavn, hvor redningshold og ambulancer stod klar til at behandle de kvæstede.

Ifølge The Strait Times er 18 passagerer efter landingen, der fandt sted kl. 15.45 tirsdag eftermiddag lokal tid, blevet indlagt på hospitaler i Bangkok, mens 10 passagerer har modtaget ambulant behandling. Syv personer skulle angiveligt være alvorligt kvæstet.

The Aviation Herald rapporterer, at flyet blev ramt af den kraftige turbulens på en position omkring 390 kilometer nær Den Bengalske Bugt vest-nordvest for Bangkok, mens der stadig var et par timers flyvning tilbage inden ankomst i i Changi-lufthavnen i Singapore.

 

Singapore Airlines har bekræftet hændelsen i et opslag på sociale medier og kondolerer samtidig til den afdødes familie.

Det thailandske nyhedsmedie Khaosod English skriver, at en af de 30 kvæstede fra flyet, der er blevet bragt til et hospital i Bangkok, efterfølgende er afgået ved døden, således at der skulle være to omkomne. Denne oplysning er dog ikke blevet officielt bekræftet af myndighederne.

Fem kvæstet ved hændelse i juni 2023
Det er ikke uvanligt med kraftig turbulens på disse kanter. Sidste år i juni blev fem kabineansatte fra British Airways kvæstet, da en Boeing 777 -300ER fra British Airways fløj ind i kraftig turbulens på en flyvning fra Singapore til London-Heathrow.

Dette fly befandt sig på nogenlunde samme position over Den Bengalske Bugt, og efter turbulens måtte flyet returnere til Bangkok, hvor besætningsmedlemmerne skulle behandles for deres kvæstelser.

En kabineansat fik skader i hovedet efter at være blevet ramt af en trolley, mens en anden fik brud på anklen og en tredje alvorlige kvæstelser på hoften.

 

Relaterede artikler:

Fem kabineansatte kvæstet af turbulens

Syv personer kvæstet af turbulens på Lufthansa-fly

32 kvæstet af turbulens på fly