Kabinen i Lufthansa-flyet efter turbulensen. (Foto: Stryker Fedher)

Syv personer kvæstet af turbulens på Lufthansa-fly

En Airbus A330 fra Lufthansa fløj ind i klarluftturbulens på vej fra Texas til Frankfurt, hvilket kvæstede i alt syv passagerer og besætningsmedlemmer. Flyets måtte sikkerhedslande og blev 24 timer forsinket.

Passagererne på en Lufthansa Airbus A330-300 fra Austin til Frankfurt fik en noget anderledes flyvetur end sædvanligt, da flyet helt uventet kom ind i meget voldsom turbulens.

Flyvningen var rutenummer LH469 den 1. marts fra Austin i Texas til hjemmebasen i Frankfurt, og det var en A330-300 med registreringen D-AIKK, der var udsat for den voldsomme hændelse. Det skriver The Aviation Herald.

A330-flyet befandt sig i en højde på 37.000 fod (11.280 meter) omkring 280 kilometer nordvest for Wasington D.C., da flyet kortvarigt oplevede meget voldsom turbulens, selvom himlen var uden skyformationer.

Flere passagerer og besætningsmedlemmer blev kvæstet ved hændelsen, og piloterne besluttede at sikkerhedslande i den nærmeste lufthavn, hvilket var Dulles International Airport ved den amerikanske forbundshovedstad.

Syv personer kørt på hospitalet
Ifølge NBC blev i alt syv personer bragt til nærliggende hospitaler efter landingen for behandling af kvæstelser. Det oplyser en talsperson fra Metropolitan Washington Airports Authority (MWAA) til det amerikanske medie.

Passagerer på flyet har til journalister og på sociale medier fortalt, at kabinepersonalet var i gang med mad- og drikkevareservering, da turbulensen ramte. Det skete omkring 90 minutter inde i flyvningen.

Ifølge en passagerer faldt flyet to gange på cirka 20 sekunder, og en passagerer beretter, at han så en af de kabineansatte ramme loftet på flyet.

Lufthansa-flyet forlod oprindeligt Austin kl. 17.08 og landede kl. 19.10 lokal tid i Dulles-lufthavnen. Her overnattede passagerer og besætning på Washington Dulles Airport Marriott, inden rejsen kunne fortsætte den følgende dag kl. 18.30.

Svært at forudsige CAT-turbulens
Fotos delt på de sociale medier viser, at der var mad og service overalt i kabinen efter hændelsen, og der var også hul i et af loftspanelerne.

Klarluftturbulens (CAT – Clear Air Turbulence, red.) er vanskeligt for piloterne at forudsige, da det ikke er muligt at aflæse det på instrumenterne. Meteorologernes analyser af vind og temperaturændringer i atmosfæren er en af måderne at kunne gardere sig, men det er ikke alt, der kan forudsiges.

Ofte vil andre fly, der har fløjet igennem området kunne advare bagfrakommende fly om det særlige vejrfænomen, så det er muligt at flyve udenom eller ændre højde om muligt.

 

Relaterede artikler:

Kaptajn: Turbulens opstod på et par sekunder

Ny metode til at forudsige turbulens

11 passagerer kvæstet af turbulens på Lufthansa-fly