Kommerciel direktør Kristian Tvergaard fra SUN-AIR Aviation Group. (Foto; SUN-AIR | PR)

“En gudsbenådet netværker” fylder 50 år

Kristian Tvergaard, der er kommerciel direktør i Billund-flyselskabet SUN-AIR og næstformand i Brancheforeningen Dansk Luftfart, fylder 50 år den 6. april.

Havde det ikke været for coronapandemien og de ledsagende restriktioner, så ville der i dag have været et stort rykind af receptionsgæster på Cumulusvej 10 i Billund, hvor SUN-AIR Aviation Group har hovedsæde.

Kommerciel direktør Kristian Tvergaard fylder tirsdag den 6. april 50 år, og fødselsarens enorme netværk, der blandt andet består af næsten 2.000 følgere på LinkedIn-netværket, kunne uden besvær have fyldt den store hangar hos det danske flyselskab.

Kristian Tvergaard en nemlig en meget kendt og vellidt skikkelse i den danske luftfartsbranche i kraft af sin 29 års lange ansættelse hos Sundberg-familien, hvor han på sin egen stilfærdige og diplomatiske facon manøvrerer mellem stifteren og bestyrelsesformanden Niels Sundberg og sønnen Kristoffer Sundberg, der i dag er administrerende direktør.

Evnen til at skabe og fastholde relationer har da heller ikke forbigået bestyrelsesformandens opmærksomhed, der kalder fødselaren for en “gudsbenådet netværker”.

Øget fokus i JoinJet og BDL
I mere end et år har ruteforretningen SUN-AIR of Scandinavia, der er Kristian Tvergaards ansvarsområde, været indstillet som følge af coronapandemien, og der er ikke udsigt til, at den kommer i gang før slutningen af 2021 eller begyndelsen af 2022.

Det betyder dog ikke, at den energiske SUN-AIR-direktør har ligget hjemme på sofaen. Intet er mere fjernt for Kristian Tvergaard. I stedet er der lagt en indsats i andre områder af virksomheden, blandt andet i JoinJet, og herudover har bestyrelsesarbejdet i Brancheforeningen Dansk Luftfart (BDL) også fået øget fokus, hvor Kristian Tvergaard for nylig fik en stor del af æren for at sikre luftfarten 30 millioner kroner i støtte i den såkaldte AOC-pulje.

En præstation, der fik fortjente og anerkendende skulderklap fra kolleger i branchen, og Niels Sundberg noterer sig med tilfredshed, at hans direktør har klaret opgaven i BDL “med bravour og stor succes”.

Michael Svane, der er direktør for DI Transport, og samtidig står i spidsen for BDL, fremhæver uden tøven Kristian Tvergaards kamp for at sikre de bedste mulige vilkår for de mindre danske flyselskaber. Ifølge DI-direktøren er ihærdighed, passion og fighterånd nogle af de kvaliteter, der bliver budt ind med.

Luftfart og fodbold
Udover bestyrelsesposten i BDL er Kristian Tvergaard også bestyrelsesmedlem i ES-DAA Erhvervsflyvningens Sammenslutning, og flyselskaberne i Billund Lufthavn nyder også godt af fødselarens engagement. Formandskabet for Billund-flyselskabernes særlige dialogråd, Airline Operators Committee, er lagt i hænderne på Kristian Tvergaard, der formår at sikre et godt forhold og en konstruktiv dialog med lufthavnsledelsen.

Men Kristian Tvergaards liv består af andet og mere end luftfart. Siden 2016 har en stor del af den sparsomme fritid været brugt på bestyrelsesarbejde i FC Midtjylland A/S, der i mellemtiden har vundet danske mesterskaber og været deltaget i gruppespillet i UEFA Champions League.

Derfor har det uden tvivl været en god fødselsdagsgave, at FC Midtjylland søndag besejrede Brøndby IF og nu indtager førerpositionen i Superligaens mesterskabsspil.

Selv nåede Kristian Tvergaard dog ikke så langt i sin egen fodboldkarriere, der blev stoppet af en skade i de unge år. Men alligevel er der i de senere år blevet plads til oldboysfodbold i Billund IF.

Aktiv i lokalsamfundet
Privat bor Kristian Tvergaard, der stammer fra Støvring i Nordjylland, i det attraktive Lillevang-kvarter i Billund by sammen med hustruen Malene og parrets tre børn. 

Her får lokalsamfundet også gavn af fødselarens virkelyst, for siden 2014 har Kristian Tvergaard været medlem af bestyrelsen i Billund Vand og Energi A/S, og sidste år i maj overtog han formandsposten efter Jørgen Krab Jørgensen, den tidligere direktør for Billund Lufthavn.

Når tiden tillader det, er Kristian Tvergaard dog også at finde på golfbanen, hvor han er en habil spiller, der blandt andet har sit hole-in-one på hul 17 i Gyttegård Golfklub at prale med, når der af og til spilles golf med Jesper Rungholm, der er administrerende direktør i DAT.

Den runde dag fejres ifølge det oplyste i private rammer med familien under iagttagelse af de gældende coronarestriktioner. Herudover vil SUN-AIR på et senere tidspunkt være vært ved en reception, når forsamlingsforbuddet er lempet tilstrækkeligt.

 

Relaterede artikler:

25 år i tro tjeneste hos Sundberg