Fly fra EasyJet ved lavprisfingeren CPH Go. (Arkivfoto: Ernst Tobisch | CPH)

En sommer i CPH på 2013-niveau

I alt syv millioner passagerer benyttede Københavns Lufthavn i de tre sommermåneder, og dermed er man tilbage på niveauet fra sommeren 2013. Den internationale rutetrafik er endnu ikke helt på omgangshøjde.

Der har været mange passagerer i Københavns Lufthavn i løbet af sommeren, når man sammenligner med de to foregående år, hvor COVID-19-restriktioner forhindrede den sædvanlige aktivitet i terminalerne.

Sådan var det ikke i den netop afsluttede sommerperiode, hvor samlet 7.000.376 passagerer rejste til, fra eller via Københavns Lufthavn i de tre sommermåneder. Heraf var der alene 2,3 millioner passagerer i august, hvilket svarer til næsten 80 procent af antallet af rejsende i august 2019.

“Det har været en travl sommer i Københavns Lufthavn, og det har været dejligt at op­leve terminalerne fyldt med liv og ferieglade rejsende. Det er tydeligt, at der er mange, der har længtes efter at komme ud at rejse igen, og de fleste er da også taget afsted mod sydens sol,” siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard.

Selvom terminalerne igen har summet af liv, har det alligevel ikke været helt det samme som tidligere. I de tre sommermåneder i 2019 blev der registreret i alt 8.994.401 rejsende, og passagertallene for sommeren 2022 svarer til niveauet fra 2013, hvor 7.037.210 passagerer benyttede den danske hovedstadslufthavn.

Mangler internationale rutepassagerer
Indenrigs-og chartertrafikken er vendt stærkt tilbage og ligger næsten på samme niveau som i 2019. Det halter i stedet med den internationale rutetrafik, hvor der stadig mangler en del passagerer på de interkontinentale ruter til Kina og Japan, mens fraværet af passagerer fra den lukkede Air India-rute også kan aflæses i trafiktallene.

Til gengæld har der været meget høj aktivitet på ferie- og charterflyvninger til Sydeuropa. I alt rejste 668.516 passagerer fra CPH til spanske destinationer i løbet af sommeren, og det var godt tre procent færre end i samme periode i 2019.

Hvad angår Grækenland og Tyrkiet, var der faktisk flere passagerer i denne sommer sammenlignet med 2019. Fra CPH rejste 415.500 passagerer til og fra Grækenland, mens 398.488 passagerer var at finde på rute- og charterfly til tyrkiske destinationer i de tre sommermåneder. Det repræsenterer en stigning på henholdsvis 10 og 11 procent i forhold til samme periode i 2019.

 

Relaterede artikler:

Københavns Lufthavn atter størst i Norden

Solid juli i CPH trods SAS-strejken

CPH med over 2,2 millioner passagerer i juni