Fly i Københavns Lufthavn. (Foto: Claus Andersen | CPH)

Solid juli i CPH trods SAS-strejken

I juli rejste flere end 2,4 millioner passagerer gennem Københavns Lufthavn, men strejken påvirkede passagertallet negativt. Otte ud af ti europæiske passagerer var tilbage og halvdelen af de interkontinentale.

Juli er traditionelt en af de største måneder i Københavns Lufthavn, da tusindvis af ferierejsende fra og til Danmark rejser gennem terminalerne på Amager.

I juli 2019 var der 3,1 millioner rejsende, og i årets juli blev det til 2,4 millioner, hvilket således svarer til 78 procent af niveauet fra 2019. Passagertallet kunne dog have været noget højere, hvis det ikke var for den 15 dage lange pilotstrejke, der ramte SAS fra den 4. til 19. juli.

Helt præcist blev der registreret 2.416.550 passagerer, og dermed var det den mest travle måned siden coronapandemien ramte i marts 2020.

”Københavns Lufthavn begynder for alvor at ligne sig selv, og terminalerne har igen været fulde af liv,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i CPH, i en kommentar til tallene.

Charter- og indenrigspassager tæt på 2019-niveau
Med 78 procent af passagererne tilbage i forhold til samme måned i juli 2019 ser det lovende ud for genopretningen i CPH. De rejsende har kunnet flyve til 120 destinationer, og Spanien, Grækenland og Tyrkiet har som vanligt været blandt de mest populære ferielande.

Særligt Mallorca skiller sig ud med næsten 80.000 rejsende i juli, hvilket samtidig svarer til en fremgang på 23 procent i forhold til 2019. Totalt set var der 198.565 charterpassagerer, der benyttede Københavns Lufthavn, hvilket blot var fire procent færre end i 2019.

I alt 76 procent af rutepassagererne er tilbage, hvor indenrigsruterne er oppe på indeks 93 i forhold til juli 2019. De europæiske ruter lå i juli på indeks 81, mens de interkontinentale ruter – blandt andet som følge af SAS-strejken og COVID-19-restriktioner i Asien – var nede på indeks 51.

Ingen rejsekaos i CPH
Trods en udfordrende start på sommertrafikprogrammet har Københavns Lufthavn formået at få uddannet tilstrækkeligt mange nyansatte til sikkerhedskontrollen og andre funktioner, så man undgik nogle af de kapacitetsproblemer som de største lufthavne i Europa har oplevet i denne sommer.

Overalt har der manglet personale til check-in, bagagehåndering og sikkerhedskontrol, hvilket har afstedkommet følgeforsinkelser og ophobning af for sent ankommet bagage til CPH. Men i Københavns Lufthavn har man i juli overordnet set haft godt styr på de afgående passagerer og fly,

”Siden januar har vi ansat 500 medarbejdere. Så i Københavns Lufthavn var vi klar til den travle sommer og har fået folk godt ud at rejse. Men mange danske rejsende har ude i Europa oplevet flere forstyrrelser på turen end normalt for sommersæsonen,” lyder det fra Peter Krogsgaard.

 

Relaterede artikler:

CPH om SAS-krisen: “Vi har altid en plan B”

CPH med over 2,2 millioner passagerer i juni

Atter over to millioner passagerer i CPH