Morgentravlhed i Terminal 2 i Københavns Lufthavn. (Foto: Matthias Wagner)

CPH med over 2,2 millioner passagerer i juni

Københavns Lufthavn havde mere end 2,2 millioner passagerer i juni, hvilket var det højeste månedlige antal siden november 2019. Grækenland var den absolutte favorit blandt de charterrejsende.

Væksten i Københavns Lufthavn fortsatte i årets første sommermåned, hvor der var stor travlhed i terminalerne og på startbanerne.

Den danske hovedstadslufthavn havde i alt 2.255.487 passagerer i juni, hvilket var det højeste antal, siden coronapandemien ramte. Sidst, passagertallet var på det niveau, var i november 2019 med i alt 2.164.875 rejsende.

Antallet af rejsende i juni svarer til index 77 i forhold til samme måned i 2019. Dermed er lidt mere end tre fjerdedele af passagererne tilbage i CPH, der efterhånden er ved at bygge niveauet op fra før pandemien. I maj landede passagertallet på 2.068.912, og dermed var væksten fra maj til juni på 4,6 procent.

Årets hidtil travleste dag i Københavns Lufthavn var søndag 19. juni, hvor i alt 86.922 passagerer valgte at rejse til eller fra lufthavnen.

Græske destinationer er populære
De charterrejsende fra Københavns Lufthavn er særligt glade for Grækenland, der også fylder endnu mere på rutekortet fra lufthavnen end tidligere. I løbet af sommeren er der således i alt 63 ruter med såvel rute- som chartertrafik fra CPH til græske lufthavne.

Det er muligt at flyve direkte mellem Københavns Lufthavn og Athen, Chania, Heraklion, Kalamata, Karpathos, Korfu, Kos, Preveza, Rhodos, Santorini, Thessaloniki samt Zakynthos.

Grækenland var da også højdespringeren på listen over de mest populære charterdestinationer fra CPH i juni med i alt 41.070 rejsende. Det er en stigning på 16,6 procent i forhold til samme måned i 2019, hvor 35.224 rejse til Grækenland.

Den mest populære destination overordnet set fra CPH i juni var London med 150.332 rejsende. På de næste pladser følger Oslo, Stockholm, Amsterdam og Paris.

Pilotstrejke påvirker sommertrafikken
Københavns Lufthavn havde i løbet af foråret store problemer med lange køer i sikkerhedskontrollen som følge af mangel på medarbejdere. Denne udfordring har lufthavnen fået løst, og over 300 nye ansatte i sikkerhedskontrollen hjælper nu danskerne godt af sted på sommerferie.

Den nuværende pilotstrejke i SAS vil dog påvirke dele af trafikken i Københavns Lufthavn denne sommer. Strejken blev indledt 4. juli, og en lang række passagerer rammes på flyvningerne med SAS til og fra CPH.

”Vi er kede af, at strejken medfører gener for mange SAS-passagerer. Vi håber naturligvis, at der bliver fundet en god løsning på konflikten. SAS er det største flyselskab i Københavns Lufthavn, men det er vigtigt at understrege, at vi på trods af strejken er i fuld drift. Langt de fleste rejsende kommer afsted helt som planlagt,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Noget tyder dog på, at de stridende parter i SAS-konflikten kan blive enige i de kommende dage. SAS og SAS Pilot Group mødes imidlertid ved forhandlingsbordet i Stockholm igen onsdag for at forsøge at lande en ny overenskomst.

 

Relaterede artikler:

Atter over to millioner passagerer i CPH

CPH nærmer sig to millioner månedlige passagerer

Grækenland fylder mere på rutekortet i CPH