SAS-piloter i cockpittet. (Arkivfoto)

Endegyldigt sidste udspil fra SAS-piloterne

De tre skandinaviske piloforeninger afleverede ved 17-tiden et endeligt udspil til SAS-ledelsen. Hvis dette ikke imødekommes, må SAS-ledelsen have en anden dagsorden, lyder det fra Dansk Pilotforening.

Indenfor den næste times tid ventes SAS-bestyrelsen at blive samlet i Stockholm for at tage stilling til det endelige udspil fra de tre skandinaviske pilotforeninger. Det skriver flere medier på baggrund fra oplysninger fra det svenske nyhebureau TT.

De tre pilotforeninger afleverede ved 17-tiden i SAS-Huset i København det endelige udspil til SAS-ledelsen. Et udspil som SAS i første omgang ikke ønsker at kommentere, førend bestyrelsen er blevet samlet.

Dansk Pilotforenings formandLars Bjørking forklarer følgende om udspillet.

“Det er det endelige udspil fra pilotforeningerne. Vi er kommet SAS i møde på alle parametre: løn, pension og produktivitet.“

Pilotformanden peger på, at piloterne i udspillet overgår til en præmiebaseret pensionsordning, og at den tidligere ordning – svarende til tjenestemandspension – lukkes på en ordentlig måde. I udspillet er lønningerne ifølge Dansk Pilotforening på niveau med konkurrenten, Norwegian, og på produktionsområdet kommer SAS-piloterne op på 190 arbejdsdage om året. Til sammenligning har Norwegians piloterifølge Dansk Pilotforening i alt 177 arbejdsdage.

Omkostninger reduceret med 25 procent
Kombinationen af en reduceret løn og øget arbejdstid vil ifølge Dansk Pilotforening sænke omkostningerne med 25 procent.

“Det betyder, at SAS piloterne opfylder SAS’ ønske om at være mere end konkurrencedygtige på løn og pension,“ foklarer Lars Bjørking.

På trods af udspillet er der stadig usikkerhed om, hvorvidt piloternes tilbud er tilstrækkeligt for SAS.

“Hvis ikke SAS-ledelsen accepterer vores udspil, så må der nogle helt andre ting i spil i disse forhandlinger“, siger Lars Bjørking. “Så må SAS-ledelsen have en anden dagsorden.“