Endnu en Dreamliner skal på museum

Dreamliner-testflyet ZA002 vil permanent få ophold på et af verdens største flymuseer. Dermed har to af seks testfly fra 787-8 serien fået plads på et museum.

Da Boeing Commercial Aircraft skulle udvikle Boeing 787-8 Dreamliner-flyet blev der bygget i alt seks testfly, der skulle gennemføre en del flyvninger i forbindelse med certificering og test af den nye flytype.

Flyene blev navngivet ZA001, ZA002, ZA003 og efterfølgende. De første testfly er næsten otte år gamle, og ZA001 er i dag opmagasineret Palmdale Regional Airport i Californien, mens ZA003 tidligere er doneret til Museum of Flight i Seattle.

Nu har endnu et Dreamliner-fly fået permanent ophold på et museum. Det er ZA002, der fremover vil være at finde på Pima Air & Space Museum i Tucson i den amerikanske delstat Arizona.

“Boeing har en stærk tilstedeværelse i Arizona og er stolte af at kunne dele denne vigtige begivenhed i luftfartshistorien med det lokale samfund, vores ansatte og besøgende på museet. Pima Air & Space Museum er en verdensklasses facilitet og har været en vigtig partner gennem årene,“ sagde koncernchef Ray Conner fra Boeing Commercial Aircraft ved en ceremoni i sidste uge.

Pima Air & Space Museum er en af verdens største luftfartsmuseer i verden og den største ikke-offentligt støttede flymuseum i USA. Museet har en samling af flere end 300 fly og rumfartøjer.

Vigtigt for Arizona
ZA002, der nu står på Pima-museet er den anden Dreamliner, der blev produceret. Flyet var i luften første gang den 22. december 2009. Det primære fokus for ZA002 var test af systemernes driftsstabilitet.

Dreamliner-flyet kommer nu studerende, besøgende samt ansatte ved Boeings afdelinger i Arizona til gavn. I Arizona har Boeing faciliteter i Chandler og Mesa.

“Luft- og rumfartsindustrien er en hjørnesten i Arizonas økonomi, og det skaber jobs og forretningsmuligheder på tværs af hele staten. Boeings donation af denne state-of-the-art 787 Dreamliner er symbolsk for Arizona rige historie og lysende fremtid i luft- og rumfartsindustrien samt en stærk understregning af vores engagement i innovation og industri,“ sagde guvernør Doug Ducey med overleveringen af flyet.