Ethiopian Airlines Boeing 787-8 Dreamliner.

Endnu en skandinavisk Dreamliner-rute

Ethiopian er begyndt fast at bruge Boeing 787 Dreamliner på sin rute til Stockholm. Fornøjelsen er dog kortvarig.

Stockholm Arlanda kan nu sætte endnu et point ind på kontoen i den evige rivalisering mellem Arlanda, Gardermoen og Kastrup. Lufthavnen har nemlig fået Boeing 787-betjening på endnu en af sine oversøiske ruter.

Det er Ethiopian Airlines, der fra i lørdags er begyndt at anvende Boeing 787 Dreamliner på den ene af sine to ruter mellem Addis Ababa og Stockholm Arlanda. Det er EK724/EK725, der beflyves fire gange om ugen med mellemlanding i Wien på både ud- og hjemturen. En rute, der tidligere har været betjent med Boeing 767-300 fly.

Ethiopian har enkelte gange tidligere anvendt Dreamliner på ruten til Stockholm, men ikke fast som nu.

Via Frankfurt
Ethiopians anden flyvning, EK714/EK715, går normalt direkte mellem Addis Ababa og Stockholm med et miks af Boeing 757 og Boeing 767. Den vil i marts gå via Frankfurt eller Paris Charles de Gaulle med en blanding af Boeing 777-200LR og Boeing 787 Dreamliner-fly.

Ifølge airlineroute.net vil Dreamliner-betjeningen kun være en kortvarig fornøjelse inden Ethiopian igen vender tilbage til at anvende Boeing 767. Hvorfor etiopierne vælger at indsætte Dreamliner-fly på ruten til den svenske hovedstad, melder historien ikke noget om.