Endnu en vækstmåned hos Norwegian

I august måned havde det norske lavprisflyselskab en passagervækst på 28 %. Op imod 1,3 mio. passagerer rejste med selskabet. En faldende kabinefaktor vidner dog om en ringere kapacitetsudnyttelse bl.a. som følge af indfasningen af større fly.

Væksten ser ud til at være næsten grænseløs for lavprisflyselskabet Norwegian. I august måned voksede selskabets passagertal således til 1.287.471, hvilket er en stigning på 28 % i forhold til samme måned året før.

“Norwegian udbød i år mere end 2.000 flere afgange i forhold til august sidste år. Heraf blev langt størsteparten opereret med nye og større fly. Vi er derfor rigtig godt tilfredse med den betragtelige passagervækst, der indikerer, at både nye og trofaste Norwegian-kunder sætter pris på vores produkt og vores ruteportefølje, som hele tiden udbygges,” siger administrerende direktør Bjørn Kjos i en kommentar til trafitallene.

Men der er lidt malurt i bægeret. Kabinefaktoren faldt i august måned med to procentpoint fra 81 % til 79 %, hvilket vidner om en svagere kapacitetsudnyttelse end tidligere. Hertil skal dog siges, at Norwegian er i færd med at indfaste større fly, således at sædeantallet udvides fra 148 til 186. Det er samtidig fly med lavere enhedsomkostninger, således at faldet i kabinefaktoren ikke rammer så hårdt økonomisk – eller ligefrem er omkostningsneutralt.

Siden august sidste år har Norwegian indfaset 11 nye Boeing 737-800-fly som en del af et flådefornyelses-program, der gerne skulle ende op i en enhedsflåde på 63 enheder af Boeing 737-800 -fly inden for to år.

Foto: Bjørn Kjos og Norwegian har vækst i Danmark samt de øvrige markeder.