Visualisering af en udvidet Ilulissat Airport. (Grafik: Kalaallit Airports A/S)

Endnu et direktørskifte i grønlandsk lufthavnsselskab

For anden gang på halvandet år skal Kalaallit Airports have ny administrerende direktør, da Peter Wistoft forlader stillingen. Selskabet skal etablere og drive de nye grønlandske lufthavne.

I februar 2019 blev daværende finansdirektør Peter Wistoft konstitueret som administrerende direktør i Kalaallit Airports, da Steffen Ulrich-Lynge fratrådte stillingen. Og nu skal det grønlandske selskab, der skal stå for at etablere de tre nye lufthavne, atter på jagt efter en ny person til jobbet.

Peter Wistoft har efter eget ønske opsagt sin stilling i Kalaallit Airports Holding og i datterselskaberne Kalaallit Airports International og Kalaallit Airports Domestic. Han ønsker at finde nye udfordringer, og opsigelsen har virkning fra 30. september 2020.

”Bestyrelsen beklager at miste en stærk kompetence, som har været med i lufthavnsprojekterne næsten fra starten, og som har ydet en stor indsats for at drive projekterne fremad, men tager Peter Wistofts beslutning til efterretning,” siger Johannus Egholm Hansen, bestyrelsesformand i Kalaallit Airports, der takker Peter Wistoft for indsatsen i selskabet.

Kalaallit Airports blev etableret af Grønlands Selvstyre i 2016, og Steffen Ulrich-Lynge fik stillingen som administrerende direktør. Men han fratrådte efter gensidig aftale sin stilling med øjeblikkelig virkning i begyndelsen af februar 2019. Ifølge den grønlandske avis Sermitsiaq.ag tydede det dog på, at Steffen Ulrich-Lynge blev fyret.

Viceprojektdirektør overtager midlertidigt
Bestyrelsen i Kalaallit Airports har straks igangsat en proces med at finde en ny administrerende direktør. Selskabet skal anlægge, eje og drive de tre nye grønlandske lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq, og forberedelserne er i fuld gang.

Indtil en ny administrerende direktør er på plads, vil direktør Aviaaja Karlshøj Knudsen have det daglige, ledelsesmæssige ansvar. Herudover vil bestyrelsesformanden og næstformanden, Christian Berg, som til daglig er direktør i Sønderborg Lufthavn, hjælpe direktionen i arbejdet med at løse nogle af de større opgaver. Det er nært forestående, at selskabet skal forberede udbuddet af lufthavnsbygningerne, lufthavnsteknisk udstyr og redningsudstyr i alle tre lufthavne.

Aviaaja Karlshøj Knudsen har siden maj 2019 været ansat som viceprojektdirektør i Kalaallit Airports med ansvar for blandt andet sundhed og sikkerhed, kvalitetssikring og grønlandske myndighedsforhold. Før det var hun ansat i samme selskab som projektchef i to år.

Grønlands Landsting (Inatsisartut) vedtog i slutningen af 2018 en lufthavnspakke, der ville gøre det muligt at anlægge de 2.200 meter lange landingsbaner i de vestgrønlandske lufthavne i Nuuk og Ilulissat. Dermed vil der på sigt kunne gennemføres direkte atlantflyvninger hertil. Foruden disse to opgaver skal der bygges en ny lufthavn i Qaqortoq med en landingsbane på 1.500 meter.

 

Relaterede artikler:

Grønlandsk lufthavnsdirektør er fratrådt

Dansk lufthavnschef i bestyrelsen for grønlandske lufthavne

Lufthavnsoperatør inviterer til sprængning af klippe