Endnu et flyselskab til Island

AirBaltic er det seneste selskab til at annoncere åbningen af en rute til Reykjaviks Keflavik-lufthavn.

Der bliver gang i saksen til at klippe de røde snore over i Reykjaviks Keflavik-lufthavn næste år. En stribe af luftfartsselskaber har nemlig annonceret, at de åbner ruter fra byer i Europa til Islands største lufthavn. Og nu har endnu et selskab meldt sig på banen med en 2016-ruteåbning til vulkanøen.

Det er lettiske airBaltic, der fra slutningen af maj frem til slutningen af september vil forbinde Letlands hovedstad Riga med Reykjavik. Det kommer til at ske med to ugentlige flyvninger.Flyvningerne vil blive gennemført med Boeing 737-300 fly.

På sightseeing
Den nye rute er sandsynligvis afledt af, at airBaltic skal flyve charterflyvning fra Keflavik. Flyvningerne fra Riga til Keflavik kommer nemlig til at finde sted onsdag og lørdag. Returflyvningerne bliver knap 24 timer senere torsdag og søndag morgen. Så medmindre airBaltic blot vil give sine piloter og stewardesser mulighed for at tage på sightseeing til Islands gletchere og vandfald, så kunne det godt tyde på, at airBaltic-maskinen onsdag og lørdag skal flyve noget charter fra Keflavik til Sydeuropa og retur.

I sommeren 2015 havde airBaltic et lignende setup, hvor man fløj fra Riga til Aalborg om lørdagen. Tog en chartertur fra Aalborg til Sydeuropa og retur, for så at flyve tilbage til Riga om søndagen.

Mere varieret udbud
Foruden airBaltic, så åbner tjekkiske CSA og spanske Iberia Express også ruter til Keflavik i 2016.Skandinaviske SAS flyver i dag til Reykjavik fra Oslo. Den rute suppleres i marts næste år med en rute fra Københavns Lufthavn til Reykjavik en gang dagligt alle ugens dage.Nyeste haleror i Keflavik er British Airways’ blå, hvide og røde haleror. Det britiske selskab åbnede nemlig i oktober en helårsrute mellem London Heathrow og Keflavik.I de senere år er SAS, Norwegian, easyJet samt britiske Flybe kommet til vulkanøen med helårsruter, så ruteudbuddet mellem Europa og Island er blevet mere varieret.


Rendyrkede turister

Udover helårsruterne er der også mange flyselskaber, der betjener Island i sommersæsonen, hvor vejret er mere behageligt til at tiltrække de rendyrkede turister. I alt 14 flyselskaber flyver til og fra Keflavik i sommertrafikprogrammet.Det er først og fremmest de regionale operatører Air Greenland og Atlantic Airways, men også lavprisflyselskaber som Transavia France, østrigske NIKI og spanske Vueling har fundet vejen til vulkanøen, ligesom amerikanske Delta Air Lines supplerer med en rute fra New York-JFK. En rute, som næste sommer udvides fra fem til syv ugentlige flyvninger.