Transavia Boeing 737-800 (Foto: Transavia)

Endnu et lavprisflyselskab til Stockholm

Transavia vil fra næste forår flyve til til Eindhoven og München fra Stockholm-Arlanda, der har landet sit femte større europæiske lavprisflyselskab.

Arlanda-lufthavnen ved Stockholm har for alvor øget tempoet i forhold til at tiltrække nye lavprisflyselskaber. Tidligere på året er der annonceret nye ruter fra easyJet og Monarch Airlines, og nu har hollandske Transavia også valgt at etablere ruter til den svenske storlufthavn.

Transavia har i første omgang valgt at flyve fra München og Eindhoven til Stockholm. Præcis de samme destinationer, som det hollandske lavprisflyselskab også har valgt i betjeningen af Københavns Lufthavn.

Fra den 26. marts næste år vil Transavia flyve tre gange om ugen mellem München og Stockholm, og fra den 3. april flyves der fire gange ugentligt mellem Eindhoven og Stockholm.

“Vi er meget glade for, at Transavia har valgt Stockholm-Arlanda til sine nye ruter. Igennem den seneste tid har vi set en konstant volumentilvækst mellem Stockholm og det hollandske marked. Eindhoven er en vigtig destination for mange virksomheder i Stockholmsområdet samt en meget hyggelig by for fritidsrejsende – et fantastisk alternativ i Holland til Amsterdam. Vi har også set voksende efterspørgsel til München gennem de senere år og er derfor meget tilfredse med at kunne tilbyde vores passagerer et rigtigt godt lavprisalternativ til Tysklands tredjestørste by,” siger Elizabth Axtelius, der er direktør for Swedavia Aviation Business.

Potentialet til München er tydeligvis til stede. I første halvår af 2016 rejste 243.576 passagerer på den eksisterende rute mellem Arlanda og München, og det var 11.000 flere end på ruten mellem København og München, hvor der blot var 232.690 rejsende.

Fem europæiske lavprisflyselskaber
Med Transavias ankomst til Arlanda vil den svenske hovedstadslufthavn kunne tilbyde en palette af i alt fem større lavprisflyselskaber. Udover Transavia er det Norwegian, easyJet, Vueling samt Monarch Airlines.

Dermed mangler Arlanda blot at lande Ryanair og Wizz Air for at kunne tilbyde de rejsende ruter fra alle de store europæiske flyselskaber. I dag flyver Ryanair og Wizz Air dog fra Skavsta Lufthavn, der ligger omkring 100 kilometer syd for den svenske hovedstad.

Stockholm-Arlanda drives af Swedavia, der også står bag ni andre lufthavne i Sverige. Der er tale om lufthavnene i Kiruna, Luleå, Umeå, Åre Östersund, Stockholm-Bromma, Gøteborg-Landvetter, Visby, Ronneby samt Malmø.

 

Relaterede artikler:

Monarch Airlines åbner tre ruter i Skandinavien

Stockholm får ny easyJet-rute

Transavia: Ingen base i CPH

Transavia vil åbne base i Tyskland

Transavia øger til København