Turkish Airlines - Boeing 737 MAX 8 (Foto: Boeing)

Endnu en MAX-rute til Billund

Når Turkish Airlines får leveret de nye Boeing 737 MAX 8, skal de blandt andet indsættes på ruten mellem Istanbul og Billund.

Boeing Commercial Airplanes har indtil videre leveret omkring 110 eksemplarer af 737 MAX 8, der blev introduceret i kommerciel rutedrift af indonesiske Malindo Air den 22. maj 2017.

Men stadig er flyet et sjældent syn i de europæiske lufthavne. Det er under et halvt år siden, at MAX´en for første gang besøgte London Heathrow Airport, der er Europas største lufthavn.

Alligevel kan Billund Lufthavn nu sætte næsen op efter sin tredje MAX-rute. Det bliver Star Alliance-selskabet Turkish Airlines, der fra 31. marts 2019, ifølge airlineroute.net, vil benytte Boeing 737 MAX 8 mellem Istanbul og Billund. Ruten opereres i dag med Boeing 737-800.

Turkish Airlines bestilte i foråret 2013 samlet 50 nye MAX-fly fordelt på 40 737 MAX 8 og 10 737 MAX 9, og det er disse fly, som vil blive benyttet på ruten til Billund. De første fly leveres allerede i juli i år, så den internationale vestdanske lufthavn bliver dog ikke blandt de første lufthavne til at modtage det nye mellemdistancefly iklædt Turkish Airlines-farver.

MAX-debut om 14 dage
Mandag den 7. maj debuterer Icelandair på ruten mellem Keflavik og Billund, og det bliver første gang, at MAX´en viser sig i Billund Lufthavn. Fra søndag den 19. august er det Norwegians tur til at vise sin MAX 8 frem for rejsepublikum og spottere. Hver søndag frem til den 21. oktober benyttes MAX´en på ruten mellem Oslo og Billund.

Københavns Lufthavn har i sommertrafikprogrammet to MAX-ruter. Det er i begge tilfælde Norwegian, der vil flyve til den danske hovedstadslufthavn fra både Helsinki og Oslo med MAX 8.

Der er i dag blot lidt mere end en håndfuld flyselskaber i Europa med MAX 8. Udover Norwegian og Icelandair, er det LOT Polish Airlines. tjekkiske Smart Wings samt TUIfly Nordic og TUI Airlines Belgium.

 

Relaterede artikler:

Billund får sin anden MAX-rute

TUI fornyer flåde og sender B737 MAX på vingerne

Officielt: Billund får Boeing 737 MAX-rute i 2018

Norwegian indsætter 737 MAX på København-ruter