Airbus A320-200 fra easyJet (Foto: (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Endnu en Nantes-rute fra København

Hidtil har der ikke været direkte ruter fra Skandinavien til Nantes, men fra næste forår vil Transavia og nu også easyJet åbne ruter fra CPH med blot fem dages mellemrum.

Der var glæde i Københavns Lufthavn, da man i september kunne offentliggøre den 10 franske destination på rutekortet.

Det var Nantes, der er Frankrigs sjettestørste by beliggende i den vestlige del af landet nær Atlanterhavet. Operatøren var Transavia France, der fra 7. april 2019 vil flyve to gange om ugen fra København til Nantes. Men det bliver det hollandske lavprisflyselskab ikke alene om, for easyJet har netop meldt sin ankomst på samme rute fra den 2. april.

EasyJet vil dog lægge ud med tre ugentlige afgange opereret med 186 sæders Airbus A320-200. Det britiske lavprisflyselskab vil flyve på tirsdage, torsdage og lørdage, mens Transavia vil betjene ruten på torsdage og søndage med Boeing 737-800, der er indrettet til 189 passagerer.

“Nantes er et utroligt spændende rejsemål for danskere og sydsvenskere, ligesom København er et attraktivt rejsemål for franske turister. Derfor tror vi, at der er passagergrundlag for de samlet fem ugentlige afgange til og fra den nordvestfranske storby,” siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

10 franske destinationer
Med Nantes på lufthavnens rutekort vil det i sommertrafikprogrammet for 2019 været muligt at flyve direkte fra CPH til 10 franske destinationer.

Udover Nantes er der tale om Paris, Lyon, Nice, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Mulhouse, Biarritz og Batia på Korsika.

”Rejselysten mellem Danmark og Frankrig er vokset ganske pænt det seneste år. Fra foråret 2019 forventer vi en passagervækst på mere end otte procent på ruterne – og det er både danskere, der flyver sydpå, og franskmænd, der tager på storbyferie i København,” fortæller Peter Krogsgaard.

De mange ruter til Frankrig betyder også, at der kommer flere franske turister til Danmark. Det kan VisitDenmarks overnatningstal understøtte, idet antallet af franske overnatninger i København er vokset med 18 procent og har rundet 200.000 på årsbasis.

Nantes er beliggende ved udmundingen af Loire, der er Frankrigs længste flod. Byen, der har op imod 615.000 indbyggere, har ry for at være meget dynamisk og ungdommelig.

 

Relaterede artikler:

Ny rute fra København til Frankrig

Ryanair åbner ny CPH-rute til Frankrig

Ryanair vil udvide med baser i Frankrig