Transportminister Ole Birk Olesen var blandt oplægsholderne på konferencen i 2018. (Foto fra Twitter)

ES-DAA: Luftfartsbranchen er udfordret på sin eksistens

I begyndelsen af november lægger Christiansborg endnu en gang rammer til en stor luftfartskonference fra ES-DAA, hvor klimaet og dansk luftfarts fremtid er fokuspunkter.

Den 6. november åbner Christiansborg atter dørene for hele den danske luftfartsbranche til en debat om luftarten og dens fremtid.

Det er Erhvervsflyvningens Sammenslutning – Danish Aviation Association (ES-DAA), der gentager sidste års succes ved at have arrangeret endnu en konference i samarbejde med tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (MF) fra Venstre.

Hovedtemaerne på konferencen er ’Siden sidste luftfartskonference’, ’Klima og luftfart’ samt ’Politisk debat om dansk luftfarts fremtid’. Niels Sundberg, formand i ES-DAA, udtrykker glæde over, at det igen i år er lykkes at arrangere en luftfartskonference på Christiansborg.

”Jeg er også glad for, at transportminister Benny Engelbrecht, Socialdemokratiet, har lovet at indlede konferencen med regeringens syn på og holdning til dansk luftfart. Det er vigtigt, at vi alle ved, hvor regeringen står og hvordan vi skal samarbejde med regeringen om dansk luftfarts vilkår i og uden for Danmark,” siger han og fortsætter.

”Det bekymrer mig imidlertid, at luftfartbranchen er udfordret på sin eksistens. Luftfartsselskaber er gået konkurs og andre er truet på deres eksistens på grund af blandt andet urimelig EU-lovgivning om passagerrettigheder, Forordning 261.”

Holde fokus på vigtig fødekæde
På sidste års konference blev luftfartens små og mellemstore virksomheders betydning for det regionale Danmark belyst, ligesom der også var fokus på manglen af kvalificeret arbejdskraft og dansk luftfarts fremtid i Danmark og på globalt plan. Konferencen i år vil indledningsvis tage afsæt i dette.

”Vi må alligevel holde fokus på luftfartens små og mellemstore virksomheder og på uddannelse af kvalificeret personale, idet dette er fødekæden til de større luftfartsselskaber og luftfartsmæssige virksomheder,” siger Niels Sundberg.

Regeringens syn på luftfart og klima
Herefter vil det vigtige tema omkring klima og luftfart blive debatteret, hvor blandt andet regeringen vil komme med sin holdning til luftfartens rolle i klimahenseende. Endeligt stilles skarpt på dansk luftfarts fremtid, hvor der blandt andet vil være indlæg fra Dansk Erhverv og danske politikere.

”Det har været en spændende opgave sammen med Hans Christian Schmidt at tilrettelægge programmet for denne luftfartskonference,” siger Dan Banja, generalsekretær i ES-DAA.

”Også for ES-DAA betyder klimaet og luftfartens rolle meget. Jeg er derfor meget glad for, at Anne Paulin (Socialdemokratiets klimaordfører, red.) vil tale om regeringens holdning til dansk luftfart og klima. Det er også meget tilfredsstillende, at FN Generalsekretærs særlige rådgiver, Jens Wandel, indleder dette tema.”

Luftfartskonferencen på Christiansborg er åben for alle interesserede. Konferencen onsdag den 6. november begynder klokken 09.45, og tilmelding senest den 26. oktober er nødvendig for deltagelse.

 

Relaterede artikler:

Luftfartsbranchen skal tale med én stemme

Stor luftfartskonference på Christiansborg

København bliver centrum for to luftfartskonferencer