A320 over Københavns Lufthavn. (Foto: CPH)

København bliver centrum for to luftfartskonferencer

I næste uge er København centrum for to luftfartskonferencer, der forventes at samle flere hundrede deltagere fra dansk og international luftfart.

Mandag den 27. marts er der i Fællessalen på Christiansborg inviteret til luftfartskonference fra kl. 13.15 til 16.30. Konferencen, der har fået overskriften “Luftfarten og udkanten – et perfekt match eller et nødvendigt onde?” er blevet til på initiativ af blandt andre Magni Arge, der er suppleant og medlem af Folketinget for færøske Tjóðveldi, ligesom han i en årrække var administrerende direktør for Atlantic Airways.

I programmet til konferencen fremgår det, at når luftfarten sættes på den politiske dagsorden, deler Færøerne, Grønland og ”udkants Danmark” ofte den samme skæbne, således at de bliver glemt og klemt mellem Københavns Lufthavn og SAS og højest får prioritet som et nødvendigt onde.

“Det handler i høj grad om at sætte fokus på andre end Københavns Lufthavn og SAS, når den nye luftfartsstrategi for Danmark besluttes,” forklarer Magni Arge.

Konferencen ventes at stille skarpt på luftfartens udfordringer i udkantens Danmark, på situation i Nordatlanten hvor Færøerne og Grønland har udviklet moderne luftfart, og endelig får tilhørerne et kvalificeret bud på den regionale luftfarts udfordringer i et europæisk perspektiv. Det sker gennem et indlæg fra Simon McNamara, der er direktør for brancheorganisationen, European Regional Airline Association (ERA).

Europæiske flyselskaber i København
Netop ERA og Simon McNamara er aktuel senere i samme uge i København, hvor ERA afholder den årlige ERA Regional Conference 2017 på Radisson Blu Scandinavia Hotel den 29. og 30. marts.

Her vil Simon McNamara stå i spidsen for en konference, der sætter fokus på betingelserne for de regionale europæiske flyselskaber, hvad angår eksempelvis sikkerhed og miljø.

Til ERA-konferencen kommer der eksempelvis ledere fra mange nordiske flyselskaber som Atlantic Airways, Air Greenland, Danish Air Transport, Nordica, Air Iceland, Jet Time, Norra og SAS. Herudover finder man også europæiske regionale flyselskaber som Air Nostrum, Blue air, Flybe, KLM Cityhopper, HOP! og LOT.

Udover flyselskaberne vil de store regionale flyproducenter som ATR Aircraft, Bombardier, Embraer og SAAB også være til stede på konferencen, der ventes at få omkring 250 deltagere.

 

FAKTA

Luftfarten og udkanten – et perfekt match 

ERA Regional Airline Conference 2017