Estere klar til at udvide

Estiske Nordic Aviation gør klar til at udvide rutenettet markant. Selskabet så dagens lys efter Estonian Airs konkurs for godt tre måneder siden.

Kun godt tre måneder efter sine første flyvninger gør det estiske flyselskab Nordic Aviation Group klar til at udvide sit rutenetværk gevaldigt. Flyselskabet, der opstod da Estonian Air gik konkurs i november sidste år, har således planlagt at åbne hele syv nye ruter i marts, april, maj og juni i år.

Den 27. marts åbnes ruter fra Tallinn til Paris Charles de Gaulle og Wien med henholdsvis tre og fire ugentlige flyvninger med CRJ900-fly. To dage senere åbnes en rute til Berlin Tegel med fire ugentlige flyvninger, som senere øges til seks ugentlige flyvninger med CRJ700 og CRJ900 fly.

I midten af april åbnes to ruter til Nice i Sydfrankrig og Rijeka i Kroatien med hver en ugentlig flyvning med CRJ900. Det udvides til juni til henholdsvis to og tre ugentlige flyvninger i sommerhøjsæsonen. I slutningen af maj åbnes to ruter fra Tallinn til Edinburgh i Skotland og Odessa i Ukraine. De vil også blive betjent med CRJ900-fly.

Paris, Nice, Rijeka, Edinburgh og Odessa bliver sommerruter, mens Berlin og Wien efter planen skal opereres året rundt. De syv nye ruter vil supplere selskabets eksisterende ruter til Amsterdam, Bruxelles, Kiev, München, Oslo, Stockholm, Trondheim og Vilnius. Selskabet lagde ud med også at flyve mellem København og Tallinn, men lukkede ruten igen efter mindre end en måned.

Klar i skuffen
Nordic Aviation Group er ejet af den estiske stat og selskabet havde ligget klar i skuffen i mere end en måned, da Estonian Air i starten af november sidste år måtte dreje nøglen om. EU-Kommissionen forlangte at ulovlig statsstøtte fra den estiske stat skulle betales tilbage. Det kunne Estonian Air og derfor måtte selskabet lukke.

Slovenske Adria Airways stiller driftstilladelse til rådighed og opererer flere af Nordic Aviation Groups fly. Desuden er selskaber som britiske bmi regional og Carpatair fra Rumænien underleverandører til Adria Airways og Nordic Aviation. I januar fik selskabet sit første eget fly – som Adria Airways står for at operere.