En ATR 72 fra Air Tahiti. Foto: Garey, CC 4.0

Ét flyselskab står for syv af sidste 10 flyvninger i 2023

Størstedelen af de sidste flyvninger i år foretages af et flyselskab fra et lille land i Stillehavet. De første flyvninger i 2024 tager udgangspunkt fra Sydkorea og Japan.

Afslutningen på 2023 nærmer sig, og folk i hele verden finder sammen med familie og venner for at fejre overgangen til et nyt år.

Selv om mange sidder ved middagsbordet meget af aftenen 31. december og spændt venter på, at det bliver midnat, er der fortsat stor aktivitet på luftfartshimmelen.

De flyselskaber, der opererer de 10 sidste ruteflyvninger i 2023, skal findes lige øst for den internationale datolinje – herunder blandt andet Cookøerne og Frank Polynesien. Det oplyser virksomheden OAG, der leverer data og analyser til luftfartsbranchen.

Sidste ankomst er i Tahiti
Ved årets sidste ruteflyvninger tager OAG udgangspunkt i ankomsttidspunkt. Den sidste ankomst i 2023 er et fly fra Air Tahiti Nui, der ankommer klokken 22.20 til Tahiti på en flyvning fra Seattle. Altså i god tid, inden rådhusklokkerne går i gang.

Air Tahiti Nui blev grundlagt i 1996 og råder over en flåde på fire Boeing 787-9 Dreamliner. Selskabet har base i Faa’a International Airport i Tahiti i Fransk Polynesien, der ligger midt ude i Stillehavet.

De fleste af de sidste rutefly, der lander i 2023, kommer fra Air Tahiti. Således står flyselskabet for syv af de sidste 10 flyvninger i indeværende år, oplyser OAG.

Air Tahiti gik i luften i 1987 og råder i dag over to ATR 42 og ni ATR 72. Dette selskab har – ikke overraskende – også base i Faa’a International Airport.

Første fly i 2024 letter fra Seoul
OAG har også set på, hvilke ruteflyvninger der er de første i 2024, og her skal øjnene rettes mod markederne i Sydkorea og Japan.

Den første planlagte flyvning næste år er et fly fra MIAT Mongolian Airlines fra Seoul Incheon til Chinggis Khaan International Airport i Mongoliet. Flyet afgår allerede klokken 00.05 fra den sydkoreanske hovedstad. De næste to flyvninger er med All Nippon Airways (ANA) fra Tokyo til Jakarta og Kuala Lumpur.

Har du planer om at skulle ud at rejse i 2024, er der masser af ruteflyvninger at vælge imellem. Ja, faktisk flere millioner. Således er der i skrivende stund ifølge OAG planlagt i alt 29.632.049 flyvninger i 2024. Og antallet af udbudte sæder runder svimlende 4,6 milliarder.

 

Relaterede artikler:

To fly ramt af skud fra nytårsfejring

Her er verdens længste flyruter frem til nytår

Nytårsflyvninger over europæisk hovedstad