Jettime-fly i Grønland. (Foto: Air Greenland)

Etablerer rute fra Billund til Grønland

I sommeren 2023 bliver det muligt at flyve direkte fra Billund til Kangerlussuaq i Grønland. Billetterne sælges af Air Greenland, og Jettime skal være operatør på ruten.

For år tilbage tilbød Air Greenland en lille håndfuld sommerflyvninger mellem Aalborg og Kangerlussuaq via København, og i 2014 forsøgte et virtuelt flyselskab kaldet Greenland Express Air at etablere direkte flyvninger fra Aalborg via Keflavik til Kangerlussuaq.

Nu har Air Greenland imidlertid valgt at satse mere helhjertet på det vestdanske marked, idet selskabet i forbindelse med sommertrafikprogrammet for 2023 åbner en rute mellem Billund og Kangerlussuaq.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Billund Lufthavn har udsendt sent mandag aften.

“Air Greenland har på baggrund af samtaler med rejsebureauer og analyse af kundernes rejsemønster vurderet, at en rute fra Grønland til Vestdanmark vil give et bedre produkt. Med etableringen af ruten vil den samlede rejsetid blive forkortet, og mange af kunderne kan undgå at overnatte i forbindelse med rejsen fra og til Grønland,” udtaler Air Greenlands kommercielle direktør, Henrik Søe.

Et af rejsebureauerne, som Air Greenland givetvis har talt med, kan være Vejle-baserede VR Travel, der i mange år har været specialiseret i rejser til Grønland med egen afdeling i Nuuk.

Opereres af Jettime
Der flyves første gang den 29. marts 2023 i forbindelse med påsken og herefter hver onsdag frem til den 11. oktober. Flyvningerne gennemføres af Jettime med en Boeing 737-800, der har plads til 189 passagerer. Netop Jettime opererer også sommerruten fra København til Narsarsuaq på vegne af Air Greenland.

Selvom der i Nordjylland er tætte relationer til Grønland, da Aalborg Havn siden 1972 og frem til udgangen af 2022 har varetaget grønlandstrafikken, så har Billund Lufthavn lavet nogle analyser af optageområdet, der viser, at op imod 15 procent af befolkningen har en relation til Grønland i form af familiemedlemmer eller venner i Grønland.

“Det er en fantastisk nyhed, at Air Greenland har valgt at åbne en rute til Billund Lufthavn. Det bliver en succesfyldt rute, fordi vores område har et stort grundlag for at fylde flyene. Der bor mange herboende grønlændere i vores optageområde, men her er ligeledes mange, der har andre relationer dertil – eller blot ønsker at besøge og opleve den smukke natur. Så det er en yderst attraktiv rute, som vi er stolte af at præsentere sammen med Air Greenland,” lyder det fra Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Fra Jet Time til Kalaallit Airports

Nye udfordringer for Jet Time

SAS vurderer flyvninger til Grønland