Jens Lauridsen, ny administrerende direktør hos Kalaallit Airports. (Foto: Air Greenland)

Fra Jet Time til Kalaallit Airports

Teknisk direktør i Jet Time, Jens Lauridsen, er ansat som ny administrerende direktør for Kalaallit Airports, der skal anlægge, eje og drive de tre nye grønlandske lufthavne.

Selvom det grønlandske lufthavnsselskab Kalaallit Airports kun blev etableret for fire år siden, har man allerede ansat den tredje administrerende direktør i selskabets historie.

Inden længe vil 47-årige Jens Lauridsen således overtage ansvaret for det selskab, der skal anlægge, eje og drive de tre nye grønlandske lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq. Han afløser Peter Wistoft, der i juni måned opsagde sin stilling for at søge nye udfordringer i Danmark.

Udfordringer i Danmark er netop, hvad Jens Lauridsen er kommet fra. Han har de seneste to og et halvt år været teknisk direktør hos charterflyselskabet Jet Time, der indgav konkursbegæring den 21. juli, og som er i gang med at genopstå som Jettime.

Jens Lauridsen er klar til de nye opgaver i Grønland, så snart han kan blive frigivet fra sin nuværende stilling.

Stor erfaring med grønlandsk luftfart
Det nye direktør for lufthavnsselskabet er ikke ubekendt med grønlandsk luftfart – tværtimod. I perioden fra 2012 til 2016 var han administrerende direktør for Mittarfeqarfiit /Grønlands Lufthavne, der har det samlede driftsansvar for de to atlantlufthavne i Kangerlussuaq og Narsarsuaq samt for 11 regionale lufthavne, seks heliporte samt 40 helistop.

”Bestyrelsen er meget tilfreds med, at Jens Lauridsen, som har et indgående kendskab til Grønland og til de grønlandske lufthavne og til luftfartsindustrien, har valgt at tage imod tilbuddet om stillingen som administrerende direktør i Kalaallit Airports koncernen, og med at det er lykkedes på meget kort tid at finde en ny administrerende direktør efter den tidligere administrerende direktørs meddelelse om, at han ønsker at fratræde sin stilling,” siger bestyrelsesformand Johannus Egholm Hansen.

Udvider direktionen med økonomi- og finansdirektør
Udover ansættelsen af Jens Lauridsen har bestyrelsen endvidere besluttet at styrke direktionen med ansættelse af Steen Montgomery-Andersen som økonomi- og finansdirektør. Den 63-årige Steen Montgomery-Andersen har blandt andet en baggrund som økonomidirektør i Tele Greenland og økonomichef i KNI.

Steen Montgomery-Andersen tiltrådte den 1. august i sin nye stilling.

Direktionen i de tre koncernselskaber Kalaallit Airports Holding A/S, Kalaallit Airports Domestic A/S og Kalaallit Airports International A/S vil således fremover bestå af tre personer. Udover Jens Lauridsen og Steen Montgomery-Andersen er det Aviaaja Karlshøj Knudsen, der er projektdirektør.

”Bestyrelsen glæder sig over at have fået sammensat en stærk daglig ledelse af selskabet, og ser frem til gennemførelse af de seneste udbud af lufthavnsbygningerne og af det tekniske udstyr senere i år,” lyder det fra bestyrelsesformanden.

 

Relaterede artikler:

Endnu et direktørskifte i grønlandsk lufthavnsselskab

Færing er midlertidig direktør i grønlandsk lufthavnsselskab

Ny direktør udpeget til Kalaallit Airport