(Foto: Bengt Lange)

Etihad Airways i nye farver

Samtidig med leveringen af de første fly af typerne Boeing 787-9 Dreamliner og Airbus A380 til Etihad Airways vil flyselskabet introducere et nyt design til samtlige fly i flåden.

Sol og vind blev fordelt ligeligt, da Etihad Airways i sidste uge afslørede selskabets nye design og bemaling af flyene.

I fredags kunne Airbus ved et arrangement i Hamburg afsløre, hvordan det første Airbus A380 fly vil se ud i den nye bemaling. I øjeblikket er flyet ved at få kabinen monteret, og herefter følger forskellige test på landjorden og i luften, før leveringen kan finde sted til Etihad Airways sidste på året.

I første omgang har det Abu Dhabi-baserede flyselskab bestilt 10 eksemplarer af megajumboen.

Dagen efter blev det første Boeing 787-8 Dreamliner-fly i den nye bemaling afsløret ved et arrangement hos Boeing Commercial Aircraft ved Seattle i USA. Etihad Airways har bestilt 41 eksemplarer af Dreamlineren i 787-9 versionen samt 30 fly af typen 787-10, der endnu ikke er færdigudviklet.

Den nye bemaling har fået navnet “Facets of Abu Dhabi“ og vil ikke alene pryde de nye fly fra Airbus og Boeing. Samtlige 104 nuværende fly i flåden ventes at skulle en tur i malerhallen.

Farver fra landskabet
Hos Etihad Airways håber man, at den nye bemaling vil vække opmærksomhed på himlen og i de lufthavne, som selskabet beflyver.

Designet er udarbejdet i samarbejde med Landor Associates, og den nye bemaling er inspireret af de traditionelle designmønstre fra Emiraterne, hvor der indgår ørkenlandskaber samt de geometriske former fra den moderne arkitektur i Abu Dhabi.

“Resultatet er et slående og unik design, der afspejler et flyselskab med et progressivt og nyskabende kulturelt trafikknudepunkt fast forankret i sin rige historie,“ hedder det i den lettere svulstige beskrivelse fra Etihad Airways.

“Facets of Abu Dhabi“ benytter en farvepalet, der afspejler de forskellige nuancer af landskabet i De Forenede Arabiske Emirater fra det mørkere sand på Liwa til de lysere farver, der kan opleves i de nordlige Emirater.

Der er også blevet plads til det nationale symbol fra De Forenede Arabiske Emirater på siden af skroget, og nationalflaget er respektfuldt placeret på flykroppen i nærheden af cockpittet.

Udviklingen af det nye design har involveret en række af flyselskabets kunder, der har hjulpet med til at udvælge den stil, der fremover vil præge flyene fra Etihad Airways.