Europæisk lavprisflyselskab på vej på børsen

Europas fjerdestørste luftfartsselskab, ungarske Wizz Air, vil gerne rejse kapital på børsen i London.

Med hovedvægten af sine ruter i Østeuropa lever Europas fjerdestørste lavprisflyselskab, Wizz Air, ofte lidt i skyggen af de tre største; Ryanair, easyJet og Norwegian. I hvert fald når det kommer til medieopmærksomhed. Nu lægger ungarske Wizz Air imidlertid an til at træde længere frem i rampelyset.

Det knap 11 år gamle selskab, der har en pallette af baser over hele Østeuropa og hovedkontor i Budapest, vil således gerne børsnoteres.

Planen er at sælge nye aktier for knap 1,5 mia. kroner på børsen i London. Det skriver Reuters. Det skal styrke selskabets egenkapital. Wizz Air havde en omsætning på omkring 7,5 mia. kroner i sit seneste årsregnskab, der blev afsluttet 31. marts i år. Her blev det også til et resultat på 660 mio. kroner.

Amerikansk kapitalfond
I spidsen for Wizz Air står József Váradi. Han er tidligere direktør for Ungarns nu hedengangne ”flag carrier”, Malev. Selskabets hovedaktionær er den amerikanske kapitalfond Indigo Partners, der sidste år købte det amerikanske luftfartsselskab Frontier Airlines.

Wizz Airs fintmaskede rutenet udgår fra i alt 18 baser primært i lande som Polen, Ungarn og Rumænien til næsten 100 destinationer i 35 lande. Wizz Air har ikke ruter til danske lufthavne, men flyver i Skandinavien til blandt andet Malmø Sturup og Oslo’s Rygge-lufthavn. Selskabet opererer en flåde på 48 Airbus A320-fly i opsigtsvækkende lilla og turkise farver. Selskabet har bestilt yderligere 39 Airbus A320-fly og 26 Airbus A321-fly til sin fremtidige ekspansion.