Airbus A330 fra Eurowings (Foto: Eurowings/PR)

Eurowings Discover og Condor i kamp om tyske langruter

Det nye Lufthansa-brand Eurowings Discover vil i den kommende sommersæson betjene flere langdistanceruter fra Frankfurt, og selskabet tager dermed kampen op med Condor.

Lufthansa har etableret Eurowings Discover, der efter al sandsynlighed vil indlede flyvninger til sommer. Og selskabet vil fra begyndelsen sætte hårdt mod hårdt i forhold til konkurrenten Condor.

Således annoncerer Lufthansa, at der i vintertrafikprogrammet for 2021/22 vil åbnes langdistanceruter fra Frankfurt til Montego Bay i Jamaica og Varadero i Cuba, og de vil efter alt at dømme blive betjent af Eurowings Discover. Det skriver Routes Online. Der vil være tre ugentlige afgange med Airbus A330-200. Også Condor betjener disse ruter.

Allerede sidste år luftede Lufthansa planer om at starte et nyt selskab med fokus på fritidsrejsende til de lange ruter. Dette for at give direkte konkurrence til Condor, der også fokuserer på fritidsrejsende. Projektet blev indledningsvis kaldt Ocean, inden Eurowings Discover blev besluttet som navn i januar.

Lufthansa har opsagt feeder-aftale
Eurowings Discovers planlagte opstart til sommer ventes at falde sammen med ophøret af en kommerciel codeshare-aftale mellem Lufthansa og Condor. En aftale, hvor Lufthansa feeder passagerer ind til Condors langdistanceruter fra Frankfurt og München.

I januar indgav Condor en klage til Tysklands kartelkontor, hvori der fremføres argumenter for, at Lufthansas beslutning om at ophæve kontrakten er et misbrug af selskabets dominerende rolle. Kontrakten udløber 21. juni 2021. Lufthansa forsvarer sin beslutning.

”Det ville være uansvarligt at forsømme udnyttelsen af vores egne fly og derved bringe yderligere job i Lufthansa i fare,” lyder det fra Lufthansa ifølge Bloomberg Quint. Condor hilser en undersøgelse fra det tyske kartelkontor velkommen, eftersom begge flyselskaber modtager statsstøtte under coronakrisen.

”Skatteydernes penge bør bruges til at hjælpe selskaber med at overleve pandemien, men ikke til at skubbe andre selskaber ud af markedet,” mener Ralf Teckentrup, koncernchef i Condor.

Lagt op til benhård konkurrence
På begge ruter, som Eurowings Discover vil åbne til november, vil der være konkurrence fra Condor. Flyselskabet vil i vintertrafikprogrammet betjene Montego Bay én gang ugentligt og med to ugentlige afgange til Varadero. Der flyves med Boeing 767-300.

Under det hidtidige Eurowings-brand betjener Lufthansa i øjeblikket Windhoek fra Frankfurt. Herudover er der planlagt tre ugentlige afgange til Barbados fra 19. marts og afgange til Punta Cana fra 29. marts.

I begyndelsen af juni åbnes ruter fra Frankfurt til Anchorage, Las Vegas og Mauritius med henholdsvis tre, fem og to ugentlige afgange. Alle langdistanceruter vil blive betjent med fly fra Eurowings Discover. Lufthansa vil desuden i sommeren selv operere ruter fra Frankfurt til Malé og Mombasa to gange om ugen.

I den kommende sommersæson vil Condor betjene Las Vegas og Punta Cana fire gange ugentligt, Anchorage tre gange om ugen samt to ugentlige afgange til Malé, Mombasa, Mauritius og Windhoek. Der er hermed lagt op til intens konkurrence mellem Condor og Eurowings Discover.

 

Relaterede artikler:

Brussels Airlines skal flyve langruter fra Frankfurt

Første Condor-rute til Kina

Rekonstruktion af Condor er godkendt