Airbus A320-fly fra Eurowings (Foto: Eurowings)

Eurowings ind på det britiske marked

Lufthansa-datterselskabet Eurowings vil flyve britiske turister til Mallorca i konkurrence med Ryanair, Jet2.com og easyJet. I de kommende uger kan den britiske offensiv blive forstærket.

I Tyskland, Østrig og Schweiz, der er de primære markeder for Lufthansa-datterselskabet Eurowings, er der stadig en vis træghed i efterspørgslen, da der ikke er kommet klare meldinger om, hvornår det vil være muligt at genoptage ferierejserne som følge af de nuværende rejserestriktioner.

Anderledes ser det ud i Storbritannien, der er langt fremme med vaccinationerne. Her kunne premierminister Boris Johnsen for nylig offentliggøre en firefaset genåbningsplan, der har skabt fornyet optimisme i det britiske rejsemarked, selvom der endnu ikke foreligger en konkret dato for, hvornår det atter er muligt at flyve sydpå på ferie. Men det har ikke forhindret briterne i at begynde at bestille rejser.

Det har man også fået øje på i Düsseldorf, hvor Eurowings har hovedkvarter, og det tyske lavprisflyselskab meddeler nu, at man i slutningen af maj vil etablere nye ruter fra Birmingham og Manchester til Palma de Mallorca. Her skal Eurowings i direkte konkurrence med Ryanair, Jet2.com og easyJet.

Overvejer yderligere ekspansion
Det bliver fly fra basen i Palma de Mallorca Airport, der skal bruges i den britiske offensiv, og derfor skal man i gang med at hyre personale, selvom der i første omgang kun er disponeret med to ugentlige flyvninger. Men mere kan være på vej.

“Eurowings vil indledningsvist flyve ferierejsende to gange  om ugen fra Birmingham såvel som Manchester til Mallorca og tilbage. En yderligere ekspansion med britiske flyvninger vil blive besluttet i de kommende uger,” hedder det i en pressemeddelelse fra Eurowings.

Eurowings er i forvejen kendt for sin “Palma Shutte”, idet selskabet i den kommende sommer vil forbinde 22 lufthavne i Tyskland, Østrig og Schweiz, og med Manchester og Birmingham i porteføljen kommer antallet op på 24 lufthavne.

Barer og restauranter er åbne
Beslutningen fra Eurowings om at indsætte mere kapacitet på basen i Mallorca hænger også sammen med, at genåbningen er ved at tage fart på den baleariske ø, der har relativt lave smittetal.

Tirsdag den 2. marts genåbnede ferieøens restauranter og barer. Indtil videre er det dog kun tilladt at holde åbent til kl. 17.00, og maksimalt fire personer må sidde sammen fra højest to husstande.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa sætter Eurowings-vækst i stå

Eurowings vil kopiere digital Ryanair-succes

Eurowings vil samarbejde med andre flyselskaber