Færinger udfordrer Sun-Air på Bergen-rute

Sun-Air får kun få måneder alene på den tidligere Cimber-rute fra Billund til Bergen. Fra efteråret vil Atlantic Airways nemlig også have sin bid af kagen.

Der gik kun få timer fra Sun-Air søndag aften offentliggjorde, atselskabet fra 10. juni vil flyve på dentidligere Cimber-rute mellem Billund og Bergen, til færøske Atlantic Airways mandag meddelte, at de skam også agter at gå ind på ruten.

Det skete, da Norges statsminister Jens Stoltenberg mandag besøgte Færøerne. Dermed melder Atlantic Airways sig overraskende nok i rækken af selskaber, der alle planlægger at tage hver deres lille del af de ruteåbninger, som er opstået efter Cimber Sterlings konkurs den 3. maj.

Entréen sker som et led i en oprustning af ruten mellem Bergen og Færøerne. Den nuværende sommerforbindelse én gang om ugen opgraderes til to gange ugentligt, og fra oktober kobles Billund på, så Atlantic laver en trekantsflyvning, Vagar – Billund – Bergen – Vagar, to gange om ugen.

”Vi har længe luret på at forbedre vores flyforbindelser til naboerne i Norge, og det passede os fint at meddele vores gode nyhed under Jens Stoltenbergs besøg på Færøerne, siger Magni Arge, direktør for Atlantic Airways.

Fem måneder alene
Norge, der ikke er medlem af EU, er ikke nær så hårdt ramt af den økonomiske krise som resten af Europa. Og Norge er derfor et yndet mål for jobsøgende færinger og danskere. Især inden for olie- og fiskeindustrien er det arbejde at få for de ofte søstærke færinger.

Med Atlantics entre får Sun-Air kun knap fem måneder alene på ruten. Til gengæld vil Sun-Air flyve fem dage om ugen – på alle hverdage.