Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Foto: Københavns Lufthavn.

Færre vil flyve juleaftensdag

Københavns Lufthavn forventer 12 procent færre rejsende den 24. december sammenlignet med sidste år. Den primære årsag er færre Norwegian-afgange.

Juledagene er snart over os, og det betyder færre rejsende i de danske lufthavne.

I Københavns Lufthavn forventer man en nedgang i antallet af rejsende på selve juleaftensdag. I 2018 lød prognosen på 31.700 passagerer, mens tallet er nedjusteret til 28.000 den 24. december i år. Det er en nedgang på små 12 procent.

Københavns Lufthavn forklarer, at det forventede lavere antal passager er på baggrund af færre flyafgange og dermed mindre kapacitet.

”Samlet er der omkring 4.000 færre flysæder til salg den 24. december i forhold til samme dag sidste år. En væsentlig del af forklaringen på det er Norwegians nye strategi, hvor man vægter lønsomhed højere end vækst og derfor har skåret på kapaciteten,” siger Lars Lemche, kommunikationsrådgiver i CPH, til CHECK-IN.dk.

Norwegians nye strategi med fokus på lønsomhed frem for vækst har i årets første 11 måneder alene kostet Københavns Lufthavn omkring 485.000 passagerer.

Årets mindste rejsedag er 25. december
På en gennemsnitsdag rejser lidt flere end 80.000 passagerer igennem terminalerne i Københavns Lufthavn. Den 20. december – året sidste store rejsedag – forventer Danmarks største lufthavn at skulle håndtere 88.900 passagerer, mens der den 21., 22. og 23. december forventes henholdsvis 70.400, 72.800 og 64.600 rejsende.

1. juledag – den 25. december – bliver årets mindste rejsedag i Københavns Lufthavn. Her forventes 27.400 rejsende, mens tallet stiger igen i dagene efter.

”Der er god plads i terminalerne i juledagene. Men vi kan garantere masser af hygge, og at man som rejsende vil have følelsen af at være lidt speciel, når man rejser ud i verden i dagene omkring juleaften,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

De fem mest populære soldestinationer fra Københavns Lufthavn i juledagene er Doha og Dubai (hvor mange rejser videre til eksempelvis Vietnam og Thailand), mens Gran Canaria, Tenerife og Bangkok følger efter de to mellemøstlige destinationer. De fem mest populære storbydestinationer er London, Oslo, Amsterdam, Stockholm og Paris.

En stor årsag til, at antallet af passagerer falder i juledagene, er, at der stort set ikke er nogen forretningsrejsende på dette tidspunkt. Denne gruppe udgør normalt 33 procent af de rejsende i lufthavnen.

 

Relaterede artikler:

Påsketravlhed i Københavns Lufthavn

Ny Norwegian-strategi koster CPH dyrt

Pause til A380 i Københavns Lufthavn