Boeing 757-200F fra Far Cargo. (Foto: Christian Boed)

FarCargo debuterer med ny fragtrute

Fæørske FarCargo igangsætter tirsdag fragtruten fra Vágar via Keflavik til Newark med returflyvning til Billund. Flyet starter dog ud fra Københavns Lufthavn på den første flyvning.

Siden det nyetablerede færøske selskab FarCargo den 17. januar landede i Københavns Lufthavn med den første Boeing 757-200F, er det blevet til et par smutture til Malmø-Sturup samt en rundtur til Aarhus Airport inden den officielle premiere.

Den finder sted tirsdag den 5, marts, hvor FarCargo sender flyet afsted fra Vágar Luthavn på Færøerne via Keflavik til Newark Liberty International Airport på den amerikanske østkyst. Herfra returnerer flyet til Billund den 7. marts, og fra den 12. marts bliver det første afgang fra Billund Lufthavn, hvor flyet får base.

“Det er mest praktisk at flyve direkte fra København til Vágar, da det er den første tur og flyet alligevel står i CPH,” forklarer Birgir Nielsen, CEO i FarCargo, til Check-in.dk.

Boeing 757-flyet er teknisk opereret af svenske West Atlantic, da FarCargo ikke selv har en kommerciel driftstilladelse.

“FarCargo-teamet er ivrige efter at komme i gang og ser frem til et fremragende samarbejde med NordicGSA og Billund Lufthavn, og vi håber, at markederne i Danmark og Færøerne vil udnytte denne nye mulighed” siger Birgir Nielsen

Skaber fragtrute fra USA til Billund
FarCargo lægger forsigtigt ud med to rotationer om ugen, men det er planen i løbet af 2024 at øge til i alt fem ugentlige rundture.

Der flyves Billund-Vágar-Keflavik-Newark-Billund, hvor der medtages fragt mellem Billund og Vágar. Fra Vágar lastes der op til 34 tons og 240 kubikmeter laks fra Bakkafrost, der ejer FarCargo. Undervejs gøres et kort stop i Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik for optankning, da den 1.800 meter lange bane i Vágar Lufthavn ikke har tilstrækkelig længde til, at Boeing 757-flyet kan lette med fuld last.

På returflyvningen fra Newark til Billund kan hele lastkapaciteten benyttes til at flyve fragt fra USA til den internationale vestdanske lufthavn og eventuelt videre til Færøerne, og den opgave er lagt i hænderne på selskabet Nordic GSA.

Billund Lufthavns administrerende direktør Jan Hessellund lægger ikke skjul på, at den nye fragtrute kan få stor betydning for lufthavnen.

“At vi kan tilføje FarCargo til det voksende fragtnetværk i Billund Lufthavn repræsenterer unikke muligheder for vores regionale fragtsamfund, samtidig med at det understøtter vores overordnede fragtstrategi – at øge andelen af ​​fløjet fragt versus lastbil. Sammen med FarCargo og NordicGSA vil vi arbejde på at gøre denne rute til en vigtig del af færøsk og nordamerikansk handel og til en kommerciel flyselskabssucces.”

 

Relaterede artikler:

Første fly til FarCargo er landet i Danmark

Forsinket levering af første fly til FarCargo

Ny fragtrute fra New York til Billund