Boeing 737-400 fragtfly fra Jet Time.

Femte fragtfly til Jet Time

For knap to år siden fik Jet Time sit første fragtfly. Nu er det femte på vej.

Netop i disse dage er et Boeing 737-400 fly ved at blive malet i det danske flyselskab Jet Times farver i en hangar i East Midlands-lufthavnen i England. Flyet er netop blevet ombygget fra passagerfly til fragtfly. Og når malingen er tør, så tørner flyet ud som Jet Times femte fragtfly. Dermed er Jet Time på under to år gået fra nul til fem fragtfly. I oktober 2013 fik det danske flyselskab nemlig sit første rendyrkede fragtfly.

Det nyeste medlem af fragtflyflåden får registreringen OY-JTM og bliver kolleger med tre Boeing 737-400SF og et Boeing 737-300SF fly, som Jet Time har fået i flåden de sidste knap to år. De fire eksisterende fly arbejder fast for et europæisk kurérfirma med at flyve pakker og post på kryds og tværs af Europa om natten. Det femte fly skal lave det samme.

”Der er gang i fragtmarkedet, blandt andet fordi folk nethandler mere og mere. Vi tror der er noget at gøre for sådan nogle som os på det marked, da vi i forvejen er vant til at operere for andre selskaber,” siger Klaus Ren, direktør for Jet Time.

Tilgangen af fragtfly giver Jet Time mulighed for at sprede sine aktiviteter ud på flere områder og blive mindre sårbare, hvis der sker ændringer på ét område. Foruden fragtflyvning, så flyver selskabet også charterturister til sydens sol og SAS-passagerer rundt i Nordeuropa samt løser diverse ad hoc-opgaver.

Parkeret i Miami
Det nye fly har 22,5 år på bagen og har blandt andet arbejdet for østrigske Lauda Air og ukrainske Ukraine International Airlines. I november sidste år blev det imidlertid parkeret i Miami Lufthavn i USA. Nu er det blev ombygget til fragtfly.

Jet Time har i flere år opereret to Boeing 737-300QC (quick change) fly, som er udstyret med en stor fragtdør forrest i kabinen. På den måde kan flyene hurtigt ændres fra passager- til fragtfly. Ulempen ved QC-flyene er imidlertid, at hattehylderne ikke kan tages ud af flyet. Og det betyder, at kurérselskaberne skal bruge særlige fragtcontainere på flyene. Derfor foretrækker de rene fragtfly. Jet Time har dog stadig ét Quick Change-fly, som bruges til passagerflyvning og diverse ad hoc-fragtopgaver.

Et af Jet Time’s andre Boeing 737-fragtfly.