Finnair-fly strandet i New York

Et Airbus A330-fly fra Finnair er strandet i New York efter en hård landing, der beskadigede flyets landingsstel.

Et af Finnairs otte Airbus A330-fly står i øjeblikket i en hangar i New York´s J.F. Kennedy Airport. Flyet med registreringen OH-LTS venter på, at teknikere fra Airbus skal godkende de reparationer, der er foretaget på flyet, siden en hård landing den 20. maj beskadigede flyets landingsstel.

Den hårde landing opstod som sidste del af en flyrejse, der ikke var helt almindelig. Flyet var afgået allerede den 18. maj fra Helsinki som rutenummer AY005 med 289 passagerer ombord. Destinationen var New York, men undervejs opstod der et teknisk problem, idet piloterne havde problemer med at kontrollere flyets højre motor.

Derfor blev det besluttet at foretage en landing i Halifax i Canada, hvor flyet efterfølgende opholdt sig i 36 timer, idet man skulle vente på at en komponent skulle ankomme, førend flyet kunne repareres.

Da flyet atter var luftdygtigt, kunne rejsen genoptages, og kursen blev nu atter sat mod New York, hvor passagerer ventede på at blive fløjet tilbage til Helsinki med AY006.

Under landingen i New York, der skete den 20. maj kl. 12.33 lokal tid, var der så kraftige vinde i området ved bane 31R, at flyet landede alt for hårdt, hvilket beskadigede landingsstellet.

Omlægger fartplanen
Konsekvensen blev, at Finnair måtte aflyse AY006 til Helsinki den 20. maj, hvorved de ventende passagerer blev yderligere forsinket.

Samtidig blev det konstateret, at landingsstellet skulle udskiftes, da skaderne var betydelige.

Kommunikationsmedarbejder Joseph Knowles fra Finnair bekræfter overfor CHECK-IN.dk, at det beskadigede fly stadig befinder sig i New York, hvor det afventer en inspektion fra teknikere fra Airbus, førend det er klar til at komme i luften igen.

“Indtil flyet atter er på vingerne, betjener vi ruten med andre langdistancefly i flåden. Det betyder, at vi i øjeblikket har nogle tilpasninger i vores fartplan for at få det til at hænge sammen,“ siger Joseph Knowles til CHECK-IN.dk.

Finnair råder over i alt otte Airbus A330-fly samt syv Airbus A340-fly.