Finnair Airbus A330-300. (Foto: Finnair)

Finnair i stort kinesisk samarbejde

Finnair har indgået et samarbejde med en stor kinesisk rejseportal om at flyve 3.000 kinesere til Lapland for at se nordlys.

Det finske flyselskab Finnair har indgået en aftale med den kinesiske rejseportal Alitrip om et langsigtet strategisk partnerskab, der kan være med til at fylde mange af sæderne ud på Finnairs fly mellem Helsinki og de seks destinationer i Kina, som selskabet flyver til. Samtidig vil aftalen give et boost til den finske turistindustri. Aftalen indebærer nemlig, at Finnair i vintermånederne skal flyve omkring 3.000 kinesiske turister op til Lapland i det nordlige Finland for blandt andet at opleve nordlys.

“Finland og Lapland har mange store ting at tilbyde, og dette nye samarbejde mellem Finnair og Alitrip vil være en stor chance for Finland til at fremvise sig til den kinesiske offentlighed,” siger Juha Järvinen, kommerciel direktør i Finnair.

Ikke medbringe parlør
Finnair og Alitrip har skruet en pakkerejse sammen, hvor kineserne på syv dage besøger Finlands hovedstad Helsinki samt de to byer Ivalo og Rovaniemi i Lapland. Alitrip vil etablere et servicecenter med kinesisk talende medarbejdere i Rovaniemi, så de kinesiske turister kan få hjælp og ikke behøver at medbringe en kinesisk-finsk parlør.

Samarbejdet er Alitrips første i denne størrelse med et europæisk flyselskab.

Finnair flyver året rundt til Beijing, Chongqing, Hong Kong og Shanghai samt om sommeren til Guangzhou og Xian, med op til 32 ugentlige afgange i sommerhøjsæsonen. Aftalen med Alitrip vil hjælpe til med at fylde flyene i vintermånederne, hvor efterspørgslen traditionelt er mindre.

Børsnoteret i New York
Alitrip er ejet af Alibaba Group, der er en af de største virksomheder i Kina. Alibaba driver virksomheder indenfor onlineshopping så som Taobao, T-mall, Alibaba.com og mange andre. Alibaba er et børsnoteret selskab på børsen i New York og har hovedkontor i den kinesiske storby Hangzhou – som Finnair ikke flyver til.

 

 

Relaterede artikler:

Finnair bruger A350-900 til charterflyvning

Trods SAS-rekord er Finnair større på langruter

Finnair vil sætte yderligere fart på væksten