Kabinepersonale hos Finnair (Arkivfoto - Finnair/PR)

Finnair klar til masseansættelser

Finnair søger 400 nye piloter og kabineansatte oveni de 200 nye piloter og stewardesser, som selskabet netop har ansat.

Finnair har netop igangsat en kampagne, der skal skaffe selskabet 100 nye piloter og 300 nye kabineansatte. De skal primært bruges til at bemande Finnairs mellemdistancefly, så det eksisterende flyvende personale kan rykke op og bemande Finnairs langdistancefly, her i blandt de nye Airbus A350XWB-fly, som Finnair har modtaget det første af i alt 19 eksemplarer af. Samtidig er det planen at ansætte 50 nye kundeservicemedarbejdere.

Rekrutteringen startede i sidste uge. Efter udvælgelsen af egnede kandidater vil træning og beskæftigelse for de forskellige medarbejdergrupper begynde i faser fra foråret 2016 i takt med stigningen i Finnairs behov for nye medarbejdere.

”Vi ønsker at starte tidligt og holder øje med især 2017, hvor vores vækst intensiveres. Samtidig vil disse ansættelser give os mulighed for at vokse hurtigere, hvis markedssituationen tillader det,” siger Finnairs HR-direktør Eija Hakakari.

Hvervekampagnen er den største i selskabets historie og kommer til at fortsætte i de kommende år. I alt forventer Finnair, selskabets langdistanceekspansion med de nye Airbus A350-fly vil skabe mere end 1.000 nye arbejdspladser i det finske flyselskab, som har den finske stat som hovedaktionær.

“Vi er dedikeret til at drive væksten i vores virksomhed og foretage ansættelser, der er betydningsfulde i skala, ikke kun for Finnair, men for hele Finland,“ siger Eija Hakakari.

Lokale lønniveauer
Finnair har mere end 15 langdistanceruter fra Helsinki til destinationer i Asien. Selskabet har oprettet en base for sit kabinepersonale i Shanghai og vil i stigende grad basere personale i Asien og aflønne dem efter lokale asiatiske lønniveauer. Hvor mange af de nyansatte, der skal baseres i Asien, siger Finnair ikke noget om.

Finnair har i 2015 allerede hyret 70 nye piloter og 130 kabineansatte. Det finske flyselskab er ikke alene om at masseansætte nyt flyvende personale. Det samme er tilfældet hos SAS. Som CHECK-IN.dk kunne fortælle i starten af november, så vil SAS ansætte 500 nye stewardesser og stewarder samt 200 nye piloter. Desuden skal omkring 400 piloter omskoles.