Finnair opruster på Japan og Korea

Finnairs sommerfartplan 2010 for de interkontinentale ruter er netop offentliggjort. Selskabet øger til Japan og Sydkorea.

Mange luftfartsselskaber skærer i øjeblikket ned i kapaciteten p.g.a. svigtende efterspørgsel. Finnair går den modsatte vej i den kommende sommertrafikplan 2010 på trods af pressede trafiktal i denne sommer. I årets første seks måneder mistede Finnair 7,1 % af passagererne i Asien-trafikken, men havde forudseende reduceret kapaciteten med mere end 10 %, således at selskabet trods alt kunne glæde sig over en forbedre kabinefaktor, der udviklede sig tre procentpoint til 74,1 %.

Konkret betyder ekspansionen, at Finnair øger sine frekvenser fra Helsinki til henholdsvis Tokyo, Nagoya og Seoul. I dag flyves der fire gange ugentligt til Nagoya og Seoul. Men fra sommerfartplanens ikrafttræden den 28. marts 2010 flyves der dagligt. Også Tokyo bliver opnormeret, hvor Finnair i en kort periode i den nuværende sommerfartplan har øget på fra fire ugentlige til syv ugentlige afgange. Denne øgning bliver nu permanent med daglige afgange i hele sommerfartplanen næste år.

Finnair A330-300

Finnair Airbus A330-300

Det er formentlig leveringen af de nye Airbus A330-300 fly, der giver bedre økonomi i flyvningerne til Asien, og derfor kan være baggrunden for de ekspansive planer hos Finnair. Herudover er væksten og den økonomiske udviklingi Japan og Sydkorea noget højere end det indiske marked, der har været meget presset gennem længere tid.

Ruten til Mumbai i Indien vil dog også holde sommerlukket i den kommende fartplan. Ruten lukkede midlertidigt den 29. april i år og forventes genåbnet til vinterfartplanen fra den 16. oktober.

Finnair flyver fra Helsinki til 10 destinationer i Asien; henholdsvis Kina, Japan, Sydkorea, Thailand og Indien.

SAS har i 2009 valgt at lukke sin rute fra København til Delhi samt ruterne fra Stockholm til Beijing og Bangkok. Således opererer SAS indtil videre kun tre Asien-ruter. Alle fra Københavns Lufthavn med destination ihenholdsvis Bangkok, Beijingog Tokyo.