Kabinepersonale hos Finnair (Arkivfoto - Finnair/PR)

Finnair outsourcer mere kabinepersonale

Det statsejede finske flyselskab Finnair outsourcer kabinepersonalet på selskabets rute til Delhi til norske OSM Aviation.

Allerede tilbage i 2015 outsourcede Finnair kabinepersonalet på sine ruter til Singapore og Hongkong til det norske bemandingsfirma OSM Aviation. Ifølge Finnair selv har passagererne taget godt imod skiftet, og derfor outsourcer det finske flyselskab nu endnu en rute til nordmændene.

”Vores kunder har været godt tilfredse med servicekvaliteten på ruterne til Singapore og Hongkong, og vi ser frem til at udvide vores samarbejde i Indien,” siger Eveliina Huurre, der er direktør i Finnair med ansvar for servicen ombord på flyene.

Outsourcingen betyder, at al samtale med kabinepersonalet ombord på flyene for fremtiden vil foregå på engelsk, men det betyder ifølge Finnair ikke så meget, da 85 procent af de rejsende på Delhi-ruten alligevel ikke er finske.

Sætter ikke tal på
Finnair sætter ikke tal på, hvor mange medarbejdere, der bliver ramt af denne outsourcing, men i 2015 drejede det sig om cirka 180 medarbejdere på de to ruter til Singapore og Hongkong. Det nuværende kabinepersonale på Delhi-ruten vil blive tilbudt mulighed for at blive overført til OSM Aviation.

Outsourcingen sker som et led i en større spareplan, som skal reducere selskabets omkostninger med omkring 200 millioner Euro – knap 1,5 milliarder kroner. Finnair begyndte at forhandle med kabinepersonalet om muligheden for outsourcing helt tilbage i 2011.

Øm, finsk tå
At outsourcingen kan være en øm, finsk tå understreges af, at Finnair i en pressemeddelelse gør meget ud af at fortælle, at aftalen med OSM Aviation ikke berører Finnairs crew i Finland, og at man alene sidste år rekrutterede knap 300 nye medarbejdere lokalt.

Finnair har i dag godt 2.400 kabinemedlemmer ansat, hvoraf de godt 2.200 er ansat i Finland, mens knap 200 er lokalt rekrutteret crew på selskabets baser i Sydkorea, Japan og Spanien.

Verdens største
OSM Aviation er verdens største bemandingsselskab med over 5.000 medarbejdere og en lang række internationale flyselskaber som kunder. For eksempel er en del af Norwegians piloter og kabinepersonale ansat i selskabet.

OSM Aviation er etableret i 2013 af den tidligere SAS-kaptajn Espen Høiby, der samtidig er bror til den norske kronprinsesse Mette-Marit.

 

Relaterede links

​Finnair outsourcer 180 stewardesse-jobs

SAS vil etablere bemandingsselskab

Norwegian står foran pilotreduktioner