Norra ATR72-500 (Foto: Kaisa Huhtaniemi/Norra)

Finnair-selskab får ny bemaling

Det delvist Finnair-ejede flyselskab Nordic Regional Airlines, der markedsfører sig under navnet Norra, har netop fremvist sit første fly i helt ny bemaling.

Nyt navn og ny bemaling følges ofte ad, når flyselskaber skrifter brand. Dette har dog ikke helt været tilfældet for finske Nordic Regional Airlines, Norra, der er delvist ejet af Finnair.

Allerede sidste sommer skiftede selskabet navn til Norra – skrevet N°RRA – fra Flybe Nordic, der var navnet på det joint venture-selskab, som Finnair stiftede sammen med britiske Flybe i 2011. Men det er først nu, at Norra har kunnet præsenteret det første fly i egne farver.

Der er tale om et hvidmalet skrog med selskabsnavnet, N°RRA, malet i mørkeblå typer på siden – ikke ulig Finnairs bemaling. Norra flyver udelukkende som underleverandør for Finnair, hvorfor harmonien i de to selskabers bemaling måske ikke er så bemærkelsesværdig.

På haleroret er placeret selskabets logo – grad-tegnet – der går igen i firmanavnet som erstatning for o’et. Kabinerne blev allerede tilpasset det nye brand ved navneskiftet sidste sommer.

Afløser broget flådebemaling

Foto: Kaisa Huhtaniemi/Norra

Foto: Kaisa Huhtaniemi/Norra

Den nye bemaling afløser den eksisterende bemaling, der enten er helt hvid, eller Flybe-bemalingen, der blev lanceret med det nu kuldsejlede joint-venture-samarbejde i 2011. Dermed står selskabets noget brogede flådebemaling til at forsvinde.

Norra råder over i alt 23 fly, heraf er de 11 ATR turbopropelfly, som alle i løbet af de kommende uger vil blive malet i den nye bemaling. De resterende 12 fly er Embraer E190, der alle fremstår i Finnair-bemaling.

Norra flyver blandt andet Finnairs nye rute mellem Helsinki og Billund med Embraer E190.

Foruden Finnair (40 procent) ejes Norra af Staffpoint Holding (45 procent) og Kilco Oy (15 procent). Norra har hovedsæde i Helsinki-Vantaa-lufthavnen, imens den finansielle administration ligger i byen Seinäjoki – samme sted som de hedengangne Finncomm havde sit hovedsæde frem til 2011, hvor det kom i økonomiske vanskeligheder og blev købt af Finnair og britiske Flybe.

Norra beskæftiger 600 ansatte i Finland og ledes af administrerende direktør Maunu Visuri, der var med til at lancere Flybe Nordic i 2011, efter at have arbejdet i Finnair siden 1997.

Relaterede artikler:

Fra Flybe til Nordic Regional Airlines

Finnair-salg af Norra trækker ud