Finnair til Singapore igen

I aften kl. 23.40 vil Finnair flight 081 lette fra Helsinki-Vantaa lufthavnen med kurs mod Singapore. Det markerer samtidig åbningen af selskabets 10. Asien-rute og en tilbagevenden til en vigtig forretningsdestination i Sydøstasien.

Finnair vender i dag tilbage med en rute til Singapore. For lidt mere end 4 år siden – den 16. maj 2007 – valgte selskabet at nedlægge ruten til Singapore. Eller faktisk var det bare strækningen mellem Bangkok og Singapore, der blev nedlagt, idet selskabet dengang fløj fire gange om ugen til Singapore via Bangkok.

En rute, som det var svært at få balance i, når der skulle tages hensyn til, at passagererne til Bangkok typisk var fritidsrejsende med lave gennemsnitspriser, mens rejsende til Sinagpore var forretningsrejsende og dermed såkaldt “high-yield“ trafik.

Tidligere kunne Finnair ikke flyve non-stop fra Helsinki til Singapore medselskabets ældreMD11-fly, hvorfor mellemlandingen i Bangkok var nødvendig Men de nye moderne Airbus A340-fly kan tilbagelægge den 10.671 kilometer lange rejse fra Helsinki til Singaporepå en non-stop flyvning.

Når Finnair i dag vender tilbage til Singapore vil det ske med daglige afgange fra Helsinki kl. 23.40 og med ankomst kl. 16.10 den efterfølgende dag i Singapore. Returflyvningen ligger kl. 23.30 med ankomst i Helsinki den følgende dag kl. 06.30. Den knapt 12 timer lange tur fra Helsinki til Singapore betyder, at Finnair er nødsaget til at anvende to fly på ruten, idet fartplanen ellers ikke vil kunne hænge sammen.

“Finnairkan med den nye rute tilbyde effektive forbindelser til Singapore fra vort udvidede hjemmemarked, der omfatter de nordiske lande, Nordeuropa, Baltikum og Rusland,“ udtaler Mika Perho, der er chef for Finnair´s kommercielle division.

Fra Københavns Lufthavn bliver Finnair-ruten til Singapore den næsthurtigste med en samlet rejsetid på 13 timer og 50 minutter. Hurtigst er naturligvis Singapore Airlines, der på 12 timer flyver direkte non-stop fra Københavns Lufthavn. Til gengæld flyver Singapore Airlines kun tre gange ugentligt til Singapore, mens Finnair flyver dagligt via Helsinki.

Åbningen af Singapore-ruten markerer samtidig destination nr. 10 for Finnair i Asien. I forvejen flyver det finske selskab til Bangkok, Beijing, Shanghai, Hong Kong, Delhi, Seoul, Tokyo, Osakaog Nagoya.