Finnairs A350-900 i Hong Kong.

Finnairs Asien-trafik vokser med næsten 20 procent

Finnair havde i maj tocifrede vækstrater på trafikken til både Asien, Nordamerika og Europa i forhold til maj måned sidste år.

Finnair trafik fortsætter med at vokse med tocifrede vækstrater i passagertallet på ruterne til både Asien, Europa og Nordamerika.

Selskabets trafiktal for maj viser en samlet vækst på 13,5 procent i forhold til samme måned sidste år. Finnair fløj i maj måned i år i alt med 1.146.300 passagerer.

Asien-trafikken, som er Finnairs kerneforretning, voksede med 19,3 procent i maj, mens den europæiske trafik havde en vækst på 11 procent og indenrigstrafikken på 10 procent i forhold til maj sidste år.

Stor vækst til Nordamerika
Ruterne til Nordamerika stod for den procentmæssigt største vækst – 77,3 procent – hvilket kan forklares med tilføjelsen af yderligere afgange på ruten til Chicago og en tidligere start på sommerruten til San Francisco. Finnair åbnede i år ruten allerede i maj, hvor man sidste år først begyndte at flyve på ruten fra juni.

Finnairs samlede kapacitet målt i Available Seat Kilometres (ASK) var i maj 21,5 procent større end for et år siden, hvilket er en rekordhøj sædekapacitet.

Kapacitetsudvidelsen er især sket på ruterne til Asien, hvor selskabet har indsat nye Airbus A350-fly på nogle ruter, ligesom der er tilføjet flere afgange på ruterne til Tokyo, Bangkok og Hongkong og åbnet en ny rute til Nanjing i Kina.

Den øgede kapacitet resulterede dog samtidig i et fald i den samlede kabinefaktor på 1,8 procentpoint til 79,5 procent.

Asien-ruter står for halvdelen af kapaciteten
Ruterne til Asien stod i maj for 50 procent af Finnairs kapacitet, mens de europæiske ruter stod for 38 procent.

På de europæiske ruter er kapaciteten øget med tilføjelsen af nye fly og flere afgange på adskillige ruter – først og fremmest på ruterne til Stockholm, Tallinn, Bergen, Berlin, Skt. Petersborg og Moskva. Samtidig er Stuttgart kommet til som en ny destination fra Helsinki.

88 procent af alle Finnair-fly ankom i maj til tiden. Det er lidt mindre end i maj sidste år, hvor det gjaldt for 89,9 procent af flyene.

 

Relaterede artikler:

Finnair vil flyve til Busan

Første Finnair-overskud i januar-kvartal i 10 år

Finnair øger passagertal med 17 procent