Topi Manner, koncernchef hos Finnair. (Foto: Finnair | PR)

Finnairs topchef stopper efter fire og et halvt år

Koncernchef Topi Manner har opsagt sin stilling i Finnair til fordel for en tilsvarende stilling hos telekommunikationsvirksomheden Elisa. Dobbeltkrisen med COVID-19 og Ukrainekrigen har været udfordrende.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Finnair har haft særdeles svære betingelser under coronapandemien og ikke mindst siden den 24. februar sidste år, hvor krigen i Ukraine brød ud med efterfølgende flyveforbud over Rusland som modreaktion på EU’s flyveforbud for russiske flyselskaber i Europa.

Det har ramt Finnair hårdt, da selskabets strategi var bygget op omkring Helsinki Lufthavn som hub for det finske flyselskabs mange ruter til Asien, og nu har koncernchef Topi Manner taget konsekvensen. Den finske topchef har opsagt sin stilling hos Finnair og har valgt at søge nye udfordringer hos den finske telekommunikationsgigant Elisa Corporation.

Topi Manner tiltræder senest den 1. marts 2024 i den nye stilling.

“Topi Manner har gjort et fantastisk stykke arbejde med sit team i forhold til at lede Finnair gennem de dobbelte kriser af COVID-19-pandemien og lukningen af ​​russisk luftrum. Jeg vil gerne takke Topi varmt for hans lederskab i de sidste, meget vanskelige år. Finnair er kommet ud af de dobbelte kriser som et stærkt flyselskab, hvilket vores økonomiske præstation i andet kvartal vidner om”, siger Sanna Suvanto-Harsaae, formand for Finnairs bestyrelse.

Ramt af usædvanlige kriser
Den 49-årige Topi Manner tiltrådte hos Finnair den 1. januar 2019 og nåedes således blot 14 måneder i chefstolen, inden coronapandemien var en realitet.

Før tiden hos Finnair kom Topi Manner fra den finansielle verden med en ansættelse hos Nordea siden 1997, og på visitkortet stod der direktør for koncernens Personal Banking-område, før udfordringerne hos Finnair lokkede.

“Min tid hos Finnair har været præget af de usædvanlige kriser, vi stod over for. Dette har været den ultimative stresstest for hele Finnair-teamet. Jeg er ekstremt stolt af den måde, vores organisation har reageret, tilpasset og haft succes på. Det har været en ære at være en del af denne teamindsats og mærke Finnair-ånden,” siger Topi Manner i en kommentar til sin fratrædelse. 

Topi Manner var i marts 2021 kandidat til at blive valgt ind i bestyrelsen for Danske Bank, men 24 timer før generalforsamlingen trak han sit kandidatur, da Finanstilsynet var af den opfattelse, at posten som bestyrelsesmedlem ikke var foreneligt med rollen som koncernchef i Finnair, da flyselskabet på dette tidspunkt var hårdt økonomisk presset og samtidig var kunde i banken.

Finnair oplyser, at man fredag har igangsat en proces med henblik på at finde en ny koncernchef til selskabet.

 

Relaterede artikler:

Finnair: Mindre Asien-fokus efter slut på Ukrainekrig

Finnair-topchef ikke i bestyrelsen for Danske Bank

Bankdirektør bliver koncernchef hos Finnair