(Foto: Finnair, Airbus)

Finsk vinterkrig på vej i luftfarten

Finnair har netop indført et nyt oneway-koncept på rejser mellem København og Helsinki. Det skal dæmme op for den hårde konkurrence, hvor konkurrenterne tilbyder enkeltbilletter ned til 399 kroner.

Der er udsigt til en gedigen luftfartskrig på flyruten mellem København og Helsinki i de kommende vintermåneder. Aktørerne på ruten er Finnair, Norwegian og SAS, der tilsammen udbyder 12 daglige flyafgange mellem de to nordiske hovedstæder.

Kampen om kunderne er hård, og såvel SAS som Norwegian udbyder i øjeblikket flybilletter på et niveau under produktionsprisen. Det har fået Finnair til at reagere ved at indføre et oneway-koncept på de laveste billetpriser på ruten, således at det er muligt at kombinere med andre selskaber og rejseruter.

Finnair har sænket prisen til 731 kroner for en enkeltbilletter fra København til Helsinki inklusive skatter og afgifter.

“Det glæder mig rigtig meget, at vi nu kan tilbyde meget konkurrencedygtige oneway-billetter fra København til Helsinki og tilbage igen for vores kunder i Danmark,“ siger Finnairs landechef, Robert Öhrnberg.

Under produktionspris
Til sammenligning udbyder SAS de billigste billetter til 569 kroner for en enkeltbillet fra København til Helsinki, mens Norwegian på de billigste afgange blot skal have 399 kroner for en enkeltbillet.

Disse priser er tydeligvis under produktionsprisen, da SAS i sin pris har indeholdt 320 kroner i skatter og brændstoftillæg, mens Norwegian har reserveret 251 kroner i billetprisen til afgifter og brændstoftillæg.

SAS og Finnair har et stykke indchecket bagage på 23 kg inkluderet i billetprisen, mens passagererne hos Norwegian skal betale ekstra for dette. Betales der med kreditkort vil der være et tillæg for dette hos Norwegian og Finnair, mens SAS i stedet opkræver et ekspeditionsgebyr på 30 kroner.

SAS benytter Boeing 717 og CRJ900-fly på ruten mellem København og Helsinki, mens Finnair tilbyder flyvninger med fly i A320-serien. Hos Norwegian kan man flyve med de velkendte Boeing 737-800 fly med WiFi ombord.