Fire bureauer kæmper om statsaftale

Fire af landets største erhvervsrejsebureauer kæmper om at få lov at blive leverandør til staten i op til seks år. En vinder udpeges i slutningen af december.

Et af Danmarks største erhvervsrejsebureauer kan se frem til en forsinket julegave fra Moderniseringsstyrelsen. Ved udgangen af december måned forventes nemlig en afgørelse af hvilket bureau, der fra 1. marts næste år de næste tre år skal stå for statens rejsebureauydelser. Reelt er der tale om en tre-årig leverance med option på forlængelse på 3 gange 1 år. Altså potentielt en 6-årig kontrakt.

Fire bureauer er med i opløbet om kontrakten på rammeaftalen til en værdi af flere hundrede millioner kroner. Det er American Express Global Business Travel, BCD Travel, Via Egencia og Carlson Wagonlit. De sidstefem år har Carlson Wagonlit haft aftalen, som udløber 28. februar næste år. Aftalen blev oprindeligt indgået i 2009 som en tre-årig aftale, men er blevet forlænget to gange med et år.

Udbudsprocessen startede med at alle interesserede erhvervsrejsebureauer i september kunne lægge billet ind på at blive prækvalificerede og få lov at gå videre til selve budrunden. Den 14. oktober besluttede Moderniseringsstyrelsen, at de fire ovennævnte aktører skulle have lov at byde på opgaven. Og den 26. november modtog Moderniseringsstyrelsen tilbuddene fra de fire erhvervsrejsebureauer.

Togrejser ikke omfattet
Rammeaftalen indbefatter levering af en stor pallette af ydelser som eksempelvis bestilling og reservering af fly, tog, bil, færge og hotel, samt etablering af selvreservationssystemer, levering af elektroniske data og statistik, styring af de statslige institutioners rejsepolitik og anvendelse af priser og vilkår i statslige leverandøraftaler og SKI-aftaler.

Desuden skal det vindende bureau kunne levere konsulentydelser, CO2-forbrugsopgørelser og 24-timers service. Endelig skal det være muligt at koble rejsebureauets systemer sammen med de rejseafregningssystemer, som man anvender i staten, herunder til brug for profilhåndtering og godkendelsesflows ved rejsebestillinger.

Den nye rammeaftale indebærer, at statslige myndigheder forpligtes til kun at købe rejsebureauydelser hos den valgte leverandør. Bestilling af togrejser gennem rejsebureauet vil dog ikke være omfattet af den statslige forpligtigelse. Udetjenesten under Udenrigsministeriet er undtaget fra forpligtelsen, men kan gøre brug af aftalen.