Pieter Elbers i midten flankeret af Ewen McDonald, kundedirektør hos Rolls-Royce (t.v.) og Benoît de Saint-Exupéry, salgsdirektør hos Airbus Commercial Aircraft. (Foto: IndiGo | PR)

Først widebody-ordre fra indisk flyselskab

Indiske IndiGo har med den tidligere KLM-topchef i spidsen ambitioner om at blive en af de førende globale luftfartsaktører og har netop afgivet ordre på 30 Airbus A350 og option på yderligere 70.

Et af Asiens største flyselskaber er det indiske lavprisflyselskab IndiGo, der blot har 18 år bag sig og alene i 2023 transporterede 103,5 millioner passagerer, hvilket gjorde selskabet til det største i Indien og det tredjestørste i Asien kun overgået af China Southern Airlines og Air China.

IndiGo har store vækstambitioner, og derfor har selskabet netop afgivet en fast ordre på 30 Airbus A350-900, hvilket giver mulighed for at øge væksten til fjerne markeder. Derudover er der en option på yderligere 70 fly af samme type – blot for en sikkerheds skyld.

Den præcise konfiguration af de nye fly vil selskabet besluttet på et senere tidspunkt, men de første fly ventes leveret allerede i 2027. IndiGo har samtidig valgt Trent XWB-motorer fra Rolls-Royce.

IndiGo har siden den 1. oktober 2022 været ledet af hollandske Pieter Elbers, der var koncernchef for KLM fra 2014 og frem til sin fratræden samme år. Han benyttede torsdag lejligheden til at lufte selskabets store ambitioner.

“Dagens historiske øjeblik markerer et nyt kapitel for IndiGo og vil fortsætte med at forme fremtiden for flyselskabet og for indisk luftfart på samme tid. For IndiGo, der har haft en banebrydende succes på den indiske himmel med en hidtil uset rejse, vil dens flåde på 30 Airbus A350-900 fly tillade IndiGo at gå i gang med sin næste fase med at blive en af ​​de førende globale luftfartsaktører.”

Vigtig Airbus-kunde
Underskriftsceremonien var henlagt til InterGlobes hovedkvarter i Gurgaon omkring 30 kilometer sydvest for New Delhi, og her var det lykkedes at hente topfolk fra Airbus og Rolls-Royce til Indien.

Delegationen fra Airbus var ledsaget af Christian Scherer, CEO for Airbus Commercial Aircraft.

Men det var også en af Airbus’ største kunder, der kaldte. Sidste år placerede IndiGo den største enkeltstående ordre nogensinde med 500 fly i A320-serien, henholdsvis A320neo, A321neo og A321XLR. I forvejen beskæftiger IndiGo omkring 350 fly, hvoraf omkring 325 er i A320-serien, mens de øvrige er ATR 72.

Samlet har IndiGo nu bekræftede ordrer hos Airbus på lige omkring 1.000 fly.

Inden udgangen af ​​dette årti forventes den indiske økonomi at vokse fra at være verdens femtestørste i dag til at være den tredjestørste. Specifikt inden for luftfart har den indiske regering erklæret en mission om at sikre, at Indien i 2030 bliver en af de førende nationer på den globale luftfartsscene.

 

Relaterede artikler:

Paris Air Show dag 1: Gigantisk ordre til Airbus

KLM-topchef skifter til Indiens største flyselskab

Første lavprisrute mellem Europa og Indien