Christian Poulsen, CEO i Københavns Lufthavn, taler ved rejsegildet. (Foto: CPH | PR)

Syv-etagers byggeri skal fremtidssikre CPH

Passagerer, der har rejst gennem Københavns Lufthavn på det seneste, har formentlig lagt mærke til byggerodet, der kommer til at vare op til fire år mere. I denne uge var der rejsegilde på råhuset til det nye terminalområde.

Gennem de seneste mange år er der foretaget mange ud- og ombygninger i Københavns Lufthavn, og nu er der gang i byggeriet igen.

Denne gang er det terminalområdet mellem finger B og C, der skal udbygges, og det bliver et byggeri på hele 60.000 kvadratmeter i syv etager, der ventes at kunne blive delvist ibrugtaget i 2027 og være helt færdigt i 2028.

Torsdag var presse og øvrige gæster inviteret til rejsegilde på den travle byggeplads med et af de største byggerier i lufthavnens 99-årige historie. Her kunne de se, at råhuset til det nye terminalområde står færdigt.

“Vi fremtidssikrer Københavns Lufthavn ved at udbygge og ombygge et af de mest centrale steder i lufthavnen. Vi skaber mere plads til de rejsende i lufthavnen og gør terminalområdet endnu mere indbydende med masser af plads, lys og luft, så passagererne får en behagelig start på deres rejse,” siger Christian Poulsen, CEO i Københavns Lufthavn.  

Større bagageområde og udvidet paskontrol
Antallet af operationer i Københavns Lufthavn er nogenlunde det samme som i midten af 1990’erne, men flyene er blevet noget større, og derfor er antallet af passagerer fordoblet, og det udfordrer områder som bagageudlevering og paskontrol.

Bagageudleveringen bliver udbygget til dobbelt størrelse, og kapaciteten i paskontrollen i finger C vil også blive øget, og lufthavnen lover samtidig mere plads, lys og luft, selvom 36 butikker og spisesteder midlertidigt lukkes og erstattes af 50 nye.

Byggeri til fem milliarder kroner
Etagebyggeriet bliver på 25 meter i højden og bygningen måler 180 gange 60 meter. Arkitekt på byggeriet er traditionen tro Vilhelm Lauritzen Arkitekter, og entreprisen er lagt i hænderne på Aarsleff.

Prisen på byggeriet bliver på omkring fem milliarder kroner.

“Det er et fantastisk byggeri, som vi er meget stolte over. Vi er nået rigtig langt, og jeg glæder mig til at se det færdige resultat, men der er et par år endnu med fokus på styring af byggeriet og indretning af området. Byggeriet betyder også, at de fleste passagerer vil opleve en lufthavn under forandring, hvor en del af det eksisterende terminalområde er lukket af. Vi sørger for, at byggeriet medfører så få gener for passagererne som muligt,” siger CPH-direktøren.

 

Relaterede artikler:

Gigantisk kunstværk skal skjule ombygning i CPH

Skal ‘genforelske’ sig i CPH under ombygning

CPH bygger videre i Terminal 3