Finnairs A350-900 i Hong Kong.

Fire nye langdistanceruter fra Finnair

Finnair åbner i vintertrafikprogrammet 2017/18 fire nye oversøiske ruter samt tilføjer flere frekvenser på fire eksisterende Asien-ruter.

Tilgangen af fire nye Airbus A350-900 fly i 2017 åbner for nye vækstmuligheder for Finnair. Det vil konkret udmønte sig i nye sæsonruter til fritidsrejsedestinationer i Caribien og Indien samt ekstra frekvenser på eksisterende ruter til Bangkok, Delhi, Singapore og Hong Kong.

Der lægges ud med Puerto Vallarta i Mexico, hvortil Finnair vil flyve hver søndag i perioden fra 19. november 2017 til den 28. marts 2018. Finnair vil benytte A350-fly til den populære turistdestination på Mexicos stillehavskyst.

Den 30. november åbner en sæsonrute fra Helsinki til Puerto Plata i Den Dominikanske Republik. Her flyves der hver torsdag med Airbus A330-flyene. Ikke langt fra Den Dominikanske Republik ligger Cuba, og Finnair tilføjer Havana til rutekortet fra den 1. december til den 23. marts, når der to gange ugentligt på mandage og fredage flyves med de nye A350-fly.

Den sidste af de fire nye destinationer ligger i den modsatte retning. Det er kystbyen Goa i det sydvestlige Indien, hvor Finnairs A330-fly vil ankomme to gange om ugen fra Helsinki med afgang fra den finske hovedstadslufthavn på onsdage og søndage.

Flere afgange på Asien-ruter
Også de eksisterende Asien-ruter får gavn af den øgede kapacitet i flyflåden. Delhi-ruten får tilføjet en ekstra ugentlig afgang, så der flyves seks gange om ugen i vinterhalvåret. Herudover kommer der også flere afgange til Bangkok. Her vil der blive udvidet fra 14 til 16 ugentlige afgange i vintertrafikprogrammet 2017/18.

Finnair har også gået tidtabellen efter i sømmene, og derfor har man justeret fartplanen til Krabi og Phuket, således at der er bedre tilslutningsmuligheder fra Skandinavien og Baltikum.

Ruten til Singapore har hidtil været daglig i sommertrafikprogrammet, mens der blot har været fem ugentlige afgange i vinterhalvåret. Det ændrer Finnair også på fra slutningen af oktober måned, når der indsættes to ekstra ugentlige afgange, så ruten bliver daglig på helårsbasis. Endelig udvides Hong Kong-ruten med tre ekstra ugentlige afgange, således at det bliver muligt 10 gange om ugen at flyve via Helsinki og videre til den tidligere britiske kronkoloni.

“Med den forventede modtagelse af fire nye Airbus A350-fly i 2017 fortsætter vi med vores vækststrategi. Disse nye frekvenser vil betyde flere rejsemuligheder og fleksibilitet for vores kunder, der rejser mellem Asien og Europa via vores effektive trafikknudepunkt i Helsinki Lufthavn,” siger kommerciel direktør Juha Jåarvinen fra Finnair.

 

Relaterede artikler:

Finnair vil flyve til Kasakhstan

Finnair sætter Kina-rute på pause i fire måneder

Finnair øger antallet af flyvninger til Asien

Finnair med A350 til Vietnam

Finnair lancerer sin fjerde USA-rute