Fire selskaber har budt på Alitalia

I løbet af de kommende to uger skal det afgøres, hvem der bliver medejer af flyselskabet Alitalia. Fire investorer er kommet med et bud.

Fire forskellige investorer er interesseret i at blive medejer af det kriseramte flyselskab Alitalia. Det står klart, efter at fristen at give tilbud på at købe sig ind i det italienske flyselskab udløb søndag aften.

Ifølge den italienske regering er der indløbet fire bud på at blive mindretalsaktionærer i Alitalia til banken Mediobanca, som står for at håndtere budprocessen.

Et af buddene kommer fra det italienske infrastrukturselskab Atlantia, der blandt andet driver italienske motorveje og Fiumicino-lufthavnen i Rom, der er Alitalias hovedhub. Atlantia kontrolleres af Bennetton-familien, som især er kendt fra modebranchen.

De øvrige tilbud kommer ifølge italienske og internationale medier fra den italienske infrastrukturgruppe Toto, fra ejeren af fodboldklubben Lazio, Claudio Lotito, samt fra brasilianeren German Efromivich, der er hovedaktionær i det colombianske flyselskab Avianca.

Under statslig administration
Alitalia har ikke givet overskud siden 2002 og taber omkring 700.000 euro om dagen – svarende til over 5,2 millioner kroner. De seneste to år har selskabet været under statslig administration.

Mediobanca arbejder for det statslige jernbaneselskab Ferrovie dello Stato, som har sat sig i spidsen for at forsøge at samle et konsortium, der kan overtage Alitalia og gennemføre en redningsplan for selskabet.

Foruden statsbanerne skal det amerikanske flyselskab Delta Air Lines og det italienske finansministerium også være en del af konsortiet, men parterne har et ønske om at få flere investorer med.

Italienske statsbaner vil have 35 procent
Ferrovie dello Stato har erklæret, at det højest vil sidde på 35 procent af aktierne i Alitalia, mens italienske medier rapporterer, at Delta skulle være klar til at overtage 10 procent og finansministeriet 15 procent af selskabet. De øvrige investorer skal således sætte sig på tilsammen 40 procent af Alitalia.

En redningsplan for Alitalia er flere gange blevet udskudt på grund af problemer med at tiltrække investorer til selskabet.

Reuters skriver med den italienske finansavis Il Sole 24 Ore som kilde, at en forventet redningsplan og et samlet bud på at overtage Alitalia nu forventes at blive færdiggjort inden for to uger.

 

Relaterede artikler:

Ingen har lyst til at redde Alitalia

Medie: Alitalia har brug for én milliard euro

EasyJet og Delta bekræfter interesse i Alitalia