En Boeing 787-8 Dreamliner fra LOT Polish Airlines. Foto: Masakatsu Ukon

Fjerde år i træk med overskud i LOT

LOT satte ny passagerrekord i 2019 og kan for fjerde år i træk præsentere et plus på bundlinjen. Flere nye langdistanceruter bidrager til væksten.

Mens coronapandemien har kastet den globale luftfart ud i den værste krise nogensinde, kan mange flyselskaber se tilbage på et 2019, hvor forretningen faktisk gik rigtigt godt. Det gælder blandt andre polske LOT, som netop har præsenteret sit årsregnskab for 2019.

Det polske selskab fløj sidste år med 10 millioner passagerer, hvilket var ny rekord. Det afspejler sig i regnskabet, hvor LOT fik et driftsresultat på 114 millioner polske zloty, hvilket svarer til 189 millioner danske kroner.

Selskabets omsætning blev øget til 7,37 milliarder zloty (12,2 milliarder kroner) i forhold til 6,19 milliarder zloty året før.

Vækststrategien virker
2019 var det fjerde år i træk, at LOT kunne præsentere sorte tal på bundlinjen efter at have øget aktiviteterne.

”Dette bekræfter, at den rentable vækststrategi, som vi vedtog i 2016, var rigtig. Jeg vil gerne takke hele LOT-teamet for deres hårde arbejde og vores passagerer for deres tillid,” siger Rafał Milczarski, koncernchef i LOT.

LOT har udvidet antallet af ruter de seneste år, og lancerede alene sidste år 15 nye ruter – heriblandt flere langdistanceruter. Det polske selskab Star Alliance-selskab lancerede blandt andet ruter fra Warszawa til Miami, Delhi og Colombo samt fra Budapest til Seoul.

Størst vækst på langruter
Den største vækst i antallet af passagerer sidste år fik LOT da også netop på langdistanceruterne, som havde 30,4 procent flere passagerer end året før.

På kort- og mellemruterne var der 11,4 procent flere passagerer end året før, mens væksten på indenrigsruterne lå på 4,7 procent.

Med lanceringen af 15 nye ruter sidste år tilbyder LOT nu forbindelser til flere end 120 destinationer i sit rutenetværk.

”Dette år har naturligvis været meget mere udfordrende, og vi fokuserer i øjeblikket på optimering af vores aktiviteter for at overleve den sværeste tid for luftfartsindustrien. Heldigvis viser vores resultater fra tidligere år, at vi kan arbejde med dedikation og nå vores mål,” siger Rafał Milczarski i en kommentar til den bratte ændring af markedsvilkårene for LOT og alle andre flyselskaber.

 

Relaterede artikler:

LOT-køb af Condor er annulleret

LOT lancerer sin 14. langdistancerute

LOT åbner rute til San Francisco