Boeing 787-8 Dreamliner fra LOT. (Foto: BriYYZ)

LOT åbner rute til San Francisco

I sommeren 2020 åbner LOT en ny direkte rute med fire ugentlige afgange fra Warszawa til San Francisco. Det bliver flyselskabets niende USA-rute fra Polen.

LOT fortsætter med at ekspandere rutekortet med interkontinentale ruter.

Den 5. august næste år åbner det polske flyselskab en direkte forbindelse fra Warszawa til San Francisco i den nordlige ende af den amerikanske delstat Californien.

Der bliver afgang på mandage, onsdage, fredage og lørdage, og ruten betjenes med både -8 og -9-versionerne af Boeing 787 Dreamliner. Ruten er over 10.000 kilometer lang, og rejsen vil tage næsten 12 timer.

”San Francisco har været på vores liste over nye destinationer i nogen tid. Det er dog ikke tilfældigt, at vi har besluttet at annoncere denne rute lige nu. Den 30. september tiltrådte Polen officielt Visa Waiver-programmet, så snart vil amerikanske visa til polakker høre fortiden til,” siger Rafał Milczarski, koncernchef i LOT.

”San Francisco er en naturlig destination for LOTs udvidelse i USA. Indtil nu har der ikke været en så praktisk forbindelse med Nordcalifornien fra både Polen og fra hele regionen i Central- og Østeuropa. Hvert år rejser næsten 300.000 passagerer mellem Central- og Østeuropa og San Francisco, og jeg tror, ​​at med vores forbindelse vil dette tal vokse yderligere.”

Middags- og aftenafgange fra Warszawa
Afgang fra Warszawa er klokken 11.35 på mandage og fredage med ankomst klokken 14.30 lokal tid i San Francisco. Onsdag og lørdag er der afgang klokken 17.20 fra Polen med ankomst klokken 20.15 lokal tid på den amerikanske vestkyst. Der flyves retur fra San Francisco et par timer efter ankomst.

Afgangstiderne er planlagt, så passagerer fra flere af LOTs europæiske destinationer kan foretage transfer i basen i Warszawa-Chopin-lufthavnen. Herefter har de valget mellem Business Class, Premium Economy eller Economy Class om bord på Boeing 787 Dreamlineren til San Francisco.

Ni ruter til USA
San Francisco bliver LOTs sjette destination i USA fra Warszawa. I dag flyver det polske flyselskab til New York-JFK, New York-Newark, Chicago, Los Angeles og Miami. Herudover har LOT ruter fra Warszawa til Toronto, Tokyo, Seoul, Beijing, Singapore, Delhi og fra den 3. november vil selskabet også betjene Colombo i Sri Lanka.

Foruden ruterne fra den polske hovedstad har LOT også langdistanceruter fra Krakow til Chicago og New York-Newark, fra Rzeszow til New York-Newark samt fra Budapest til Chicago, New York-JFK og Seoul.

Næsten ni millioner passagerer rejste med LOT i 2018, hvilket næsten var to millioner mere end året før. LOTs mål i år er at transportere mere end 10 millioner passagerer.

 

Relaterede artikler:

LOT opbygger hub i Budapest

Flere Dreamlinere til LOT

LOT vil flyve mellem Budapest og USA