LOT overtager Condor. Pressemøde i Frankfurt den 24. januae 2020 (Foto: LOT | PR)

LOT-køb af Condor er annulleret

Ejerne af det polske Star Alliance-selskab LOT har opgivet at overtage tyske Condor, som følge af den ændrede markedssituation efter udbruddet af coronavirus.

Den aftale som det statsejede Polish Aviation Group (PGL, Polska Grupa Lotnicza, red.) indgik med Condor den 24. januar, bliver ikke en realitet.

Det var oprindeligt hensigten, at transaktionen til en værdi af 300 millioner euro skulle skabe en polsk-tysk luftfartskoncern med over 20 millioner årlige passagerer, men det har COVID-19-pandemien nu sat en stopper for.

PGL, der er moderselskab for LOT, har i dag meddelt det tyske flyselskab, at der ikke bliver nogen handel.

“Jeg bekræfter, at PGL i dag har informeret Condor, at man trækker sig fra købet af dette selskab. På nuværende tidspunkt er vi ikke i stand til at give yderligere oplysninger,” skriver Katarzyna Majchrzak, kommunikationsansvarlig hos PGL, i en mail til Reuters.

Midlertidig nationalisering nødvendig
Da handelen tilsyneladende er faldet på gulvet, er der udsigt til, at det tyske flyselskab i første omgang må overtages af den tyske stat. For et par uger siden kom det frem, at det kunne blive nødvendigt midlertidigt at nationalisere selskabet, hvis LOT trak sig fra aftalen. Dermed vill det være muligt at redde omkring 4.900 arbejdspladser.

Condor var oprindeligt et datterselskab i Thomas Cook Group, der indgav konkursbegæring den 23. september sidste år. Her valgte den tyske forbundsregering sammen med delstaten i Hessen midlertidigt at holde hånden under flyselskabet ved at stille et midlertidigt lån på 380 millioner euro – eller godt 2,8 milliarder kroner – til rådighed i seks måneder, indtil flyselskabet fandt en ny ejer.

Det var planen, at transaktionen skulle afsluttes inden udgangen af april 2020 efter den nødvendige godkendelse fra EU´s konkurrencemyndigheder.

Del af statsejet luftfartskoncern
Polish Aviation Group (PGL), der er 100 procent ejet af den polske stat, blev oprettet i 2017 for at samle de statsejede polske virksomheder inden for luftfartssektoren.

PGL omfatter LOT Polish Airlines, LOT AMS (Aircraft Maintenance Services), LS Airport Services, LS Technics og PGL Leasing.

 

Relaterede artikler:

Condor kan blive nationaliseret

Condor er solgt til LOT

Tre investorgrupper har budt på Condor