Boeing 737 MAX-8 fly fra Norwegian ved gaten i Københavns Lufthavn. (Foto: Københavns Lufthavn)

Fjerde måned i træk med over to mio. passagerer

Nowegians trafiktal for september viser, at selskabet havde over to millioner passagerer for fjerde måned i træk. Regulariteten på 99,7 procent var den højeste siden pandemien.

De seneste måneder har budt på ganske fine passagertal hos Norwegian, der altså vedholdende formår at tiltrække rejsende til de rødnæsede fly.

Således viser trafiktallene for september, at i alt 2.030.052 passagerer rejste med et Norwegian-fly, hvilket er otte procent flere end i samme måned sidste år. Samtidig er det også fjerde måned i træk, at Norwegian har fløjet med over to millioner passagerer.

I september havde Norwegian i alt 80 fly i drift – det samme antal som i august i år – og 99,7 procent af de planlagte flyvninger blev gennemført. Bemandingsudfordringer i London Gatwick og nationale strejker i Italien nævnes som årsager til størstedelen af de aflyste afgange. Regulariteten endte på 98,9 procent i september 2022.

Det norske lavprisflyselskabs punktlighed i september var på 84,6 procent målt på rettidig afgang inden for 15 minutter i forhold til tidtabellen. Samme måned sidste år endte den på 80,1 procent. Belægningen landede på 84,1 procent mod 85,2 procent i september sidste år.

’Driften ligger i europæisk top’
September blev således også en stærk måned for Norwegian, og koncernchef Geir Karlsen er da også ganske godt tilfreds med den første efterårsmåned.

”September blev endnu en god måned for Norwegian. Vi havde over to millioner passagerer, og den operationelle drift ligger i den europæiske top. Regulariteten er den stærkeste i 18 måneder, og vi gennemfører knap 100 procent af alle planlagte flyvninger samtidig med, at punktligheden forbedrer sig. Solid og effektiv drift skaber forudsigelighed for alle kunder, som vælger at flyve med os,” siger han.

Geir Karlsen forklarer, at Norwegian er ved at omstille driften til det traditionelt mindre travle vintertrafikprogram, der begynder i slutningen af oktober.

”En tydelig trend er, at destinationer i Sydeuropa fortsætter med at være efterspurgte med gode bookingtal. Samtidig er storbyferier i østeuropæiske lande blevet mere populære dette efterår,” lyder det.

Norwegian har også sat billetter til salg i sommertrafikprogrammet i 2024, og lavprisflyselskabet forventer desuden i november i år at annoncere nye destinationer til åbning næste sommer.

 

Relaterede artikler:

Norwegian: God måned trods driftsforstyrrelser

Stærk juli trods fald i belægning hos Norwegian

Norwegian øger med op imod 100.000 passagerer