Flykrop på Norwegian Boeing 737 MAX 8. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Norwegian: God måned trods driftsforstyrrelser

Norwegian fløj i august med flere end 2,1 millioner passagerer, men driften blev forstyrret af stormen “Hans” samt et teknisk nedbrud hos den britiske lufttrafiktjeneste.

Norwegian leverede i august nogle flotte trafiktal, som det også var tilfældet i de to foregående sommermåneder. Samlet var der 2.141.613 passagerer, der havde valgt at købe billet til de rødnæsede fly, og det var en stigning på 7,0 procent i forhold til samme måned året før.

Til gengæld var den udbudte kapacitet også blevet øget, idet der var 80 fly i drift mod 69 i august sidste år. Det lykkedes dog at sælge næsten hele den øgede kapacitet målt i passagersædekilometer, hvorfor belægningen kun faldt marginalt med 0,4 procentpoint fra 85,6 til 85,2 procent.

Stormen “Hans” samt et større nedbrud hos den britiske lufttrafiktjeneste NATS har dog også påvirket trafiktallene i august, hvilket adresseres af koncernchef Geir Karlsen.

”Driften blev denne måned påvirket af uforudsete hændelser som stormen ‘Hans’ i Skandinavien og tekniske problemer i trafikkontrollen i Storbritannien. Jeg er glad for, at vi kunne sætte ekstra flyvninger ind fra Oslo til Bergen og Trondhjem for at hjælpe de rejsende med at nå frem og også kunne indsætte ekstra fly og besætning således, at vi kunne tilbyde nye afgange næste dag for alle de passagerer, som blev berørt af udfordringerne i Storbritannien.”

Positiv bookingudsigt
Trods de uforudsete hændelser har Norwegian haft en regularitet på 99,6 procent, hvilket var 0,1 procentpoint lavere end i august sidste år. Halvdelen af månedens aflysninger skyldes dog de tekniske udfordringer hos den britiske lufttrafikkontrol.

Punktligheden var på 82,4 procent målt på rettidige afgange inden for et tidsinterval på 15 minutter i forhold til tidtabellen, og 98,0 procent af samtlige flyafgange landede til til tiden eller inden for 60 minutter efter tidtabellen. Her har Norwegian dog lavet sin egen definition af rettidighed ved ankomst, der normalt måles med en tidsgrænse på 15 minutter.

Overordnet set er der tilfredshed med trafiktallene, der også viser, at billetindtægterne i august var 10 procent højere end samme måned året før.

”Trafiktallene for denne måned er gode. Med efteråret som kommer, ser vi, at der fortsat er mange, som ønsker at flyve til vores populære destinationer samtidig med, at de forretningsrejsende vender tilbage efter sommeren. Efterårets salgskampagne er blevet taget godt i mod og bookingerne for de næste måneder fortsætter med at være positive,” lyder det fra Geir Karlsen.

 

Relaterede artikler:

Stærk juli trods fald i belægning hos Norwegian

Norwegian øger med op imod 100.000 passagerer

Norwegian: Betydelige udfordringer i CPH